VITARGO Performance Bar 65g (waniliowy)

W trakcie wysiłku » Batony energetyczne|Producenci » Vitargo

Cena:8.50
Kod produktu: VI-PER
-
+

Pierwszy baton energetyczny zawierający Vitargo®

 

Połączenie Vitargo® i białka daje znakomite efekty. Sprawdza się zarówno jako sposób na odzyskiwanie, jak i źródło energii, tak potrzebne podczas wysiłku.

 

Vitargo® Performance Bar dostarcza organizmowi sportowca węglowodanów i białka. Vitargo® to opatentowany węglowodan posiadający unikalne właściwości dostarczania mięśniom energii w krótkim czasie. Vitargo® było testowane i porównywane do innych napojów sportowych przez Karoliński Instytut w Sztokholmie. Wyniki badań potwierdziły, że Vitargo® uzupełnia i gromadzi glikogen szybciej (o 70%), a także opuszcza żołądek szybciej (o 80%) niż porównywane z nim inne obecne na rynku odżywki węglowodanowe dla sportowców. Białko zawarte w batonie to białko serwatkowe (w ilości 26%), które uzupełnia działanie Vitargo® z rewelacyjnym skutkiem.

 

 

 

Sposób użycia: stosować w trakcie i po treningu. Baton polecany jest w każdej dyscyplinie sportu np. sporty zespołowe, kolarstwo, biegi, sporty siłowe, wędrówki górskie. Dobrze mieć kilka batonów Vitargo® Performance Bar w swojej torbie treningowej, daje to możliwość zdrowo i efektywnie uzupełniać energię.

 

 

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży ani karmiących. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.

 

 

Masa netto: 65g

 

Smak: waniliowy.

 

 

 

Wartości opdżywcze 100g Baton 65g
Wartość energetyczna 1636kJ / 388kcal 1063kJ / 252kcal
Tłuszcze 9,5 g 6,2 g
w tym nasycone 5,0 g 3,2 g
Węglowodany 49,5 g 32,2 g
Białko 25,8 g 16,8 g
Sól 0,32 g 0,21 g

 

 

 

Składniki: białko mleka, syrop glukozowy, powłoka jogurtowa 20% [cukier, masło kakaowe, odtłuszczony jogurt w proszku, laktoza, emulgator (lecytyna sojowa), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], syrop cukru inwertowanego, skrobia jęczmienna (Vitargo ®), białko sojowe, olej sojowy, aromaty, emulgator (lecytyna sojowa). Alergeny: gluten, laktoza, soja, mleko. W zakładzie używane są orzechy, inne orzechy oraz nasiona.

Oferujemy produkty uznanych marek stale poszerzając asortyment.