Opis produktu
Sante Maca Tradycyjna
Maca pszenna to lekkostrawne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu. Wypiekana w sposób tradycyjny, pozostaje niezwykle chrupiąca. To smaczna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa. Nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym. To produkt w pełni naturalny, bez konserwantów i ulepszaczy smaku.
Maca pszenna tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca. Ciasto jest układane na żeliwnych płytach, a następnie pieczone w wysokiej temperaturze. Dzięki temu rośnie i się rozwarstwia. Ponadto jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie je podpiekają, pozostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat – jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.
Maca pszenna tradycyjna to pyszna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa – można ją jeść z serem, wędliną i warzywami. Znakomicie smakuje z hummusami, pasztetami sojowymi i pastami warzywnymi Sante.
Opakowanie: 2 wygodne paczki.
Masa netto: 180g.
Wartość odżywcza | 100g |
Wartość energetyczna | 1628kJ / 384kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
Węglowodany | 81 g |
w tym cukry | 0,32 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,85 g |
Składniki: mąka pszenna 99,2%, sól morska.