Wczytuję dane...
Model: ST-MA-TR

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

4,50 PLN
(2.50 PLN/100 g)
Produkt niedostępny

Opis produktu

Sante Maca Tradycyjna

Maca pszenna to lekkostrawne pieczywo o niskiej zawartości tłuszczu. Wypiekana w sposób tradycyjny, pozostaje niezwykle chrupiąca. To smaczna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa. Nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym. To produkt w pełni naturalny, bez konserwantów i ulepszaczy smaku.

Maca pszenna tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca. Ciasto jest układane na żeliwnych płytach, a następnie pieczone w wysokiej temperaturze. Dzięki temu rośnie i się rozwarstwia. Ponadto jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie je podpiekają, pozostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia. Tylko maca wyprodukowana w ten sposób wygląda i smakuje jak maca z dawnych lat – jest nieznacznie grubsza, lepiej się rozwarstwia i zawiera więcej pęcherzyków.

Maca pszenna tradycyjna to pyszna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa – można ją jeść z serem, wędliną i warzywami. Znakomicie smakuje z hummusami, pasztetami sojowymi i pastami warzywnymi Sante.

Opakowanie: 2 wygodne paczki.

Masa netto: 180g.

Wartość odżywcza 100g
Wartość energetyczna 1628kJ / 384kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
Węglowodany 81 g
w tym cukry 0,32 g
Błonnik 2,9 g
Białko 11 g
Sól 0,85 g

Składniki: mąka pszenna 99,2%, sól morska.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: