Opis produktu
DEXTRO PROTEIN CRIPS baton proteinowy.
Główne cechy DEXTRO PROTEIN CRIPS:
- wysoka zawartość białka,
- smaczne chrupki w batonie o kremowej konsystencji,
- białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej,
- jeden baton dostarcza 15g białka i ok. 187kcal,
- łatwe wyjmowanie z opakowania,
- do spożycia po treningu lub jako przekąska między posiłkami.
Zalecane spożycie: 1-2 batony dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 50g.
Smak: karmelowy.
Wartości odżywcze | w 100 g | w 50 g |
Wartość energetyczna | 1573 kJ (374 kcal) | 787 kJ (187 kcal) |
Tłuszcze | 10 g | 5 g |
- w tym tłuszcze nienasycone | 7 g | 3,5 g |
Węglowodany | 39 g | 19,5 g |
- w tym cukry | 31 g | 15,5 g |
Białko | 30 g | 15 g |
Sól | < 0,2 g | < 0,1 g |
Składniki: białko mleka, syrop cukru inwertowanego, czekolada pełnomleczna (cukier, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, masa kakaowa, laktoza, emulgator: lecytyna, aromat naturalny), pasta karmelowa (syrop glukozowy, nieutwardzony roślinny tłuszcz palmowy, cuier, mleko skondensowane słodzone, sól, emulgator: tristearynian sorbitolu i lecytyna sojowa, naturalny aromat), substancja wypełniająca: syrop polidekstrozowy, syrop glukozowy, 6% kakaowe chrupki z białka sojowego (izolat białka sojowego, odtłuszczone kako w proszku, tapioka), hydrolizat białka kolagenowego, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, masa kakowa, nieutwardzony tłuszcz roślinny palmowy, aromaty. Może zawierać śladowe ilości: pszenicy, orzeszków ziemnych, jaj oraz innych orzechów.