Opis produktu
CARBONIZER XR
Suplement diety w formie proszku na bazie węglowodanów z witaminami i minerałami. Zawiera cukry i substancje słodzące.
CARBONIZER XR to najnowsza propozycja od firmy OLIMP jeżeli chodzi o coraz bardziej popularne sporty wytrzymałościowo-siłowe i wytrzymałościowe, a także siłowe. Bez względu na to czy uprawiasz biegane, pływanie, sporty walki, chodzisz na fitness, czy na siłownię, węglowodany powinny być stałym elementem Twojej codziennej diety dlatego, że pozwalają skrócić czas regeneracji i poprawić Twoje wyniki sportowe.
CARBONIZER XR to produkt dostarczający energii niezbędnej do wykonywania najcięższych wysiłków. Oparty jest na 4 źródłach węglowodanów, w tym izomaltulozie* i skrobi kukurydzy woskowej, które charakteryzują się przedłużonym uwalnianiem monosacharydów, co jest korzystne w przedłużających się intensywnych wysiłkach. CARBONIZER XR dodatkowo został uzupełniony pełnym kompleksem witamin oraz istotnych dla wysiłku fizycznego minerałów, takich jak magnez, który przyczynia się do redukcji zmęczenia i znużenia. Potas i wapń pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, wapń dodatkowo przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Witamina B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Przeznaczenie: preparat przeznaczony dla osób dorosłych, aktywnych fizycznie, zwłaszcza tych, uprawiających sporty wytrzymałościowe, wytrzymałościowo-siłowe, a także siłowe.
Zalecana dzienna porcja: 1 porcję (25 g – 55 jednostek = 1 i 3/4 miarki lub 4 płaskie łyżki stołowe) rozpuścić w 200 ml wody. W zależności od intensywności i czasu trwania wysiłku, spożywać raz dziennie: przed, w trakcie lub po intensywnym wysiłku.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży, karmiących piersią lub w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Masa netto: 1000g.
Smak: ananasowy.
Wartości odżywcze | 1 porcja | 100g |
Wartość energetyczna | 389kJ / 91kcal | 1557kJ / 365kcal |
Tłuszcze | 0 g | 0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 23 g | 91 g |
w tym cukry | 2,8 g | 11 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,19 g | 0,75 g |
Witaminy i skłądniki mineralne | ||
Witamina A | 120 µg (15%*) | 480 µg (60%*) |
Witamina D | 0,75 µg (15%*) | 3 µg (60%*) |
Witamina E | 1,8 mg (15%*) | 7,2 mg (60%*) |
Witamina C | 12 mg (15%*) | 48 mg (60%*) |
Witamina B1 | 0,165 mg (15%*) | 0,66 mg (60%*) |
Witamina B2 | 0,21 mg (15%*) | 0,84 mg (60%*) |
Niacyna | 2,4 mg (15%*) | 9,6 mg (60%*) |
Witamina B6 | 0,21 mg (15%*) | 0,84 mg (60%*) |
Kwas foliowy | 30 µg (15%*) | 120 µg (60%*) |
Witamina B12 | 0,375 µg (15%*) | 1,5 µg (60%*) |
Biotyna | 7,5 µg (15%*) | 30 µg (60%*) |
Kwas pantotenowy | 0,9 mg (15%*) | 3,6 mg (60%*) |
Potas | 300 mg (15%*) | 1200 mg (60%*) |
Wapń | 120 mg (15%*) | 480 mg (60%*) |
Fosfor | 120 mg (15%*) | 480 mg (68,6%*) |
Magnez | 56,25 mg (15%*) | 225 mg (60%*) |
* - % RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: 91%-owy kompleks węglowodanów (maltodekstryna, izomaltuloza*, skrobia kukurydzy woskowej, fruktoza), sól potasowa kwasu ortofosforowego, regulator kwasowości – kwas cytrynowy; chlorek sodu, sól magnezowa kwasu cytrynowego, aromaty, sól wapniowa kwasu ortofosforowego, regulator kwasowości – kwas jabłkowy; 0,15% witaminy (kwas L-askorbinowy - wit. C, octan DL-α-tokoferylu - wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, D-biotyna, cyjanokobalamina - wit. B12, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – folian, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, ryboflawina - wit. B2, monoazotan tiaminy – wit. B1), substancje słodzące – sukraloza, acesulfam K; barwniki: beta-karoten, koszenila, ryboflawina (dla smaku pomarańczowego), ryboflawina (dla smaku cytrynowego), koszenila (dla smaku truskawkowego). *Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.