Opis produktu
Sante Cukier Trzcinowy
Cukier trzcinowy typu „Demerara” to nierafinowany cukier trzcinowy o jasnobrązowych, chrupkich, lekko wilgotnych kryształkach i delikatnym, karmelowym smaku. W przeciwieństwie do zwykłego cukru zawiera melasę – ciemnobrązowy syrop z trzciny cukrowej. To jej zawdzięcza złocistą barwę, karmelowy smak i wyjątkowy aromat.
Cukier trzcinowy typu „Demerara” to znakomity zamiennik zwykłego cukru, doskonały do słodzenia zwykłych i aromatycznych kaw i herbat oraz innych napojów. Jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Odrobinę cukru trzcinowego warto dodać do wykwintnych sosów, ciast i deserów. Duże połyskujące kryształy to doskonały składnik ciasteczek, puszystych biszkoptów, lodów, konfitur i likierów. Z cukrem trzcinowym można przygotować prawdziwe specjały takie jak: pieczona szynka w glazurze z ciemnego cukru czy duszony łosoś w polewie z burbona z cukrem trzcinowym.
Przechowywać w suchym miejscu, najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Masa netto: 500g.
Wartość odżywcza | 100 g |
Wartość energetyczna | 1690 kJ / 398 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Węglowodany | 99,4 g |
w tym cukry | 99,4 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany typ Fine Demerara.