Opis produktu
Olimp Gold-Vit® D3 + K2
Suplement diety.
Olimp Gold-Vit® D3 + K2 - suplement diety w postaci kapsułek płynnych Flow Caps, zawierający wysoką ilość witaminy D (D3) w dawce aż 2000 j.m. Produkt uzupełniono o naturalną witaminę K z natto, występującą w najbardziej przyswajalnej i najaktywniejszej formie - menachinonu-7 (witamina K2). Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie.
Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, przyczynia się do prawidłowego wchłaniania wapnia i fosforu oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, a także podobnie jak witamina D, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Przeznaczenie: dla osób dorosłych jako uzupełnienie diety w witaminy D i K, w szczególności polecany osobom przebywającym na słońcu mniej niż 15 minut dziennie, stosującym kremy z filtrem UV, aktywnym fizycznie, osobom starszym, a także dbającym o utrzymanie zdrowych kości.
Zalecana dzienna porcja: 1 kapsułka raz dziennie po posiłku.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. W przypadku przyjmowania leków przeciwzakrzepowych należy przed zastosowaniem preparatu skonsultować się z lekarzem. Nie stosować innych preparatów z witaminą D lub K. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 30 kapsułek.
Masa netto: 17,4g (1 kapsułka = 580mg).
Informacje żywieniowe | 1 kapsułka | RWS* |
Olej lniany | 493 mg | |
w tym: kwas alfa-linolenowy (ALA) | 320 mg | |
Witamina D (D3) | 50 µg (2000 j.m.) | 1000%* |
Witamina K (K2) | 50 µg | 37%* |
* - referencyjna wartość spożycia.
Składniki: olej lniany, witamina K (menachinon-7 - witamina K2 otrzymywana z soi przez fermentację), witamina D (cholekacyferol - witamina D3), przeciwutleniacz - mieszanina tokoferoli, składnik otoczki - żelatyna.