Sante Otręby Żytnie
Otręby żytnie Sante to naturalny produkt otrzymywany podczas przemiału ziarna żyta, a następnie prażony w celu podniesienia walorów smakowych i odżywczych. Otręby żytnie są bogate w błonnik, magnez fosfor i żelazo, są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów i mleka. Mogą służyć jako posypka do zup i sałatek oraz jako składnik panierki.
Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Masa netto: 150g.
Wartość odżywcza |
w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
1168kJ / 281kcal |
Tłuszcz |
4,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
Węglowodany |
26 g |
w tym cukry |
3 g |
Błonnik |
39 g |
Białko |
15 g |
Sól |
0,01 g |
Witaminy |
|
Kwas foliowy |
72 µg (36%*) |
Składniki mineralne |
|
Potas |
900 mg (45%*) |
Fosfor |
750 mg (107%*) |
Magnez |
300 mg (80%*) |
Żelazo |
9,5 mg (68%*) |
Cynk |
8 mg (80%*) |
* - Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej.
Składniki: otręby żytnie stabilizowane. Produkt może zawierać soję oraz mleko.