-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Sante Soczewica Czerwona
Soczewica czerwona jest jedną z najstarszych roślin uprawnych, zaliczana do superfoods. Zawiera wiele cennych składników mineralnych i witamin z grupy B. Stanowi ważny element diety wegetariańskiej. Soczewica czerwona łatwo się rozgotowuje – jest znakomitym składnikiem zup i gulaszów; może być również dodatkiem do potraw z ryżu, sałatek i past kanapkowych.
Masa netto: 350 g.
Rodzaj: soczewica czerwona.
Wartość odżywcza | w 100g produktu |
Wartość energetyczna | 1440 kJ (341 kcal) |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 49 g |
w tym cukry | 1,1 g |
Błonnik | 8,9 g |
Białko | 25 g |
Sól | <0,01 g |
Tiamina (wit. B1) | 1,1 mg (100%)* |
Ryboflawina | 0,45 mg (32%)* |
Witamina B6 | 0,6 mg (43%)* |
Niacyna (wit. PP) | 2,4 mg (15%)* |
Kwas foliowy | 36 µg (18%)* |
Potas | 874 mg (44%)* |
Fosfor | 301 g (43%)* |
Magnez | 71 mg (19%)* |
Żelazo | 5,8 mg (41%)* |
Cynk | 3,3 mg (33%)* |
Miedź | 0,85 mg (85%)* |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: ziarna soczewicy czerwonej. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.