Opis produktu
LYOFOOD Five-Spice Chicken - Kurczak z ryżem w sosie pięciu smaków
LYOFOOD Five-Spice Chicken - Kurczak z ryżem w sosie pięciu smaków
Dlaczego warto spróbować Kurczaka w Pięciu Smakach? Po pierwsze, cóż to jest za mieszanka! Kruche pędy bambusa, orientalne grzyby, kiełki fasoli mung i sos sojowy połączone z ryżem, soczystymi kawałkami piersi kurczaka i warzywami sprawią, że poczujesz się jak w ulubionej chińskiej restauracji. Po drugie, danie nie byłoby tak pyszne, gdyby nie zostało przygotowane w autentyczny sposób. Przed liofilizacją gotujemy posiłek w małych partiach, dzięki czemu zachowuje on swój wyśmienity smak. LYO Kurczak w Pięciu Smakach to idealne paliwo na długie, intensywne dni spędzane na świeżym powietrzu.
Sposób przygotowania:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 82g / 370g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: kurczak z ryżem w pięciu smakach.
Wartość odżywcza | 100 g | 82 g Mała porcja | 110 g Duża porcja |
Wartość energetyczna | 1663 kJ / 386 kcal | 1339 kJ / 302 kcal | 1796 kJ / 405 kcal |
tłuszcz | 4,1 g | 3,4 g | 4,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,6 g | 0,8 g |
Węglowodany | 57 g | 47 g | 63 g |
w tym cukry | 2,8 g | 2,3 g | 3,1 g |
Błonnik | 3,6 g | 3,0 g | 4,0 g |
Białko | 28 g | 23 g | 31 g |
Sól | 3,8 g | 3,1 g | 4,2 g |
Składniki: filet z kurczaka (kostka) 36 %, ryż 32 %, warzywa w zmiennych proporcjach (kiełki fasoli Mung, czerwona papryka, czerwona cebula, grzyby Mun, pędy bambusa, marchew, por, cebula) 25 %, mąka ziemniaczana, sos sojowy (nasiona soi, sól, mąka pszenna), sól, przyprawy.