Opis produktu
LYOFOOD Farfalle with spinach and gorgonzola - Farfalle w sosie szpinakowo-serowym.
Farfalle, czyli po włosku “motyle” to rodzaj makaronu o gładkiej powierzchni i wesołym kształcie łączącym gruby środek z cieńszymi skrzydełkami. Zróżnicowana tekstura sprawia, że farfalle znakomicie odnajdują się w szerokim wachlarzu dań, ale nadzwyczaj dobrze komponują się przede wszystkim z sosami na bazie sera i śmietany. My wyobraziliśmy je sobie w klasycznie włoskim wydaniu: w towarzystwie szpinaku i kremowej Gorgonzoli, przyprószone płatkami migdałowymi. I chyba nieźle nam to wyszło, skoro LYO Farfalle wciąż nie przestają podbijać podniebień głodnych przygód miłośników outdooru.
Posiłki LYOFOOD produkowane są w Polsce.
Sposób przygotowania:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 95g / 370g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: Farfalle w sosie szpinakowo-serowym.
Wartości odżywcze | 100 g | 94 g Mała porcja |
Wartość energetyczna | 1845 kJ / 440 kcal | 1734 kJ / 413 kcal |
Tłuszcz | 16 g | 15 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7,9 g | 7,4 g |
Węglowodany | 52 g | 49 g |
w tym cukry | 5,5 g | 5,2 g |
Błonnik | 8,3 g | 7,8 g |
Białko | 18 g | 17 g |
Sól | 1,7 g | 1,6 g |
Składniki: makaron (semolina z pszenicy) 41 %, szpinak 28 %, cebula, śmietana, ser gorgonzola (ChNP) 5 %, migdały 2 %, masło, bulion roślinny (mąka kukurydziana, sól, ekstrakt drożdżowy, aromaty z naturalnych ekstraktów roślinnych i przypraw), sól, czosnek.