Wczytuję dane...
Model: LF-FS-370

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

35,00 PLN
(37.23 PLN/100 g)

Opis produktu

LYOFOOD Farfalle with spinach and gorgonzola - Farfalle w sosie szpinakowo-serowym.

Farfalle, czyli po włosku “motyle” to rodzaj makaronu o gładkiej powierzchni i wesołym kształcie łączącym gruby środek z cieńszymi skrzydełkami. Zróżnicowana tekstura sprawia, że farfalle znakomicie odnajdują się w szerokim wachlarzu dań, ale nadzwyczaj dobrze komponują się przede wszystkim z sosami na bazie sera i śmietany. My wyobraziliśmy je sobie w klasycznie włoskim wydaniu: w towarzystwie szpinaku i kremowej Gorgonzoli, przyprószone płatkami migdałowymi. I chyba nieźle nam to wyszło, skoro LYO Farfalle wciąż nie przestają podbijać podniebień głodnych przygód miłośników outdooru.

Posiłki LYOFOOD produkowane są w Polsce.

Sposób przygotowania:

1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.

Masa netto: 95g / 370g (gotowe danie po dodaniu wody).

Rodzaj: Farfalle w sosie szpinakowo-serowym.

Wartości odżywcze 100 g 94 g Mała porcja
Wartość energetyczna 1845 kJ / 440 kcal 1734 kJ / 413 kcal
Tłuszcz 16 g 15 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7,9 g 7,4 g
Węglowodany 52 g 49 g
w tym cukry 5,5 g 5,2 g
Błonnik 8,3 g 7,8 g
Białko 18 g 17 g
Sól 1,7 g 1,6 g

Składniki: makaron (semolina z pszenicy) 41 %, szpinak 28 %, cebula, śmietanaser gorgonzola (ChNP) 5 %, migdały 2 %, masło, bulion roślinny (mąka kukurydziana, sól, ekstrakt drożdżowy, aromaty z naturalnych ekstraktów roślinnych i przypraw), sól, czosnek.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: