Opis produktu
LYOFOOD Farfalle with Gorgonzola and spinach sauce - Farfalle w sosie szpinakowo-serowym.
WYRAZISTE, WŁOSKIE SMAKI, DANIE Z MAKARONEM!
Przepis prosto z Italii, makaron w kremowym sosie z serem Gorgonzola i szpinakiem, z dodatkiem migdałowych płatków. Świetnie zbilansowany, pyszny, wegetariański posiłek, który doda Ci energii, a Twoje kubki smakowe oszaleją!
Posiłki LYOFOOD są gotowane przed liofilizacją. Produkty LYOFOOD to 100% naturalnych składników: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów!
Posiłki LYOFOOD produkowane są w Polsce.
Sposób przygotowania:
1. Urwij używając nacięcia nad struną.
2. Usuń torebkę z pochłaniaczem tlenu!
3. Dodaj 374 ml (ok. 1,5 szklanki) gorącej, przegotowanej wody - patrz linia pomocnicza.
4. Dobrze zamieszaj.
5. Zamknij zip i odczekaj 10 minut.
6. Urwij używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 128g / 500g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: Farfalle w sosie szpinakowo-serowym.
Wartość odżywcza | 100 g | 126 g |
Wartość energetyczna | 1780kJ / 424kcal | 2243kJ / kJ / 534kcal |
Tłuszcz | 14,40 g | 18,14 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,60 g | 10,84 g |
Węglowodany | 53,80 g | 67,79 g |
w tym cukry | 8,30 g | 10,46 g |
Błonnik | 7,80 g | 9,83 g |
Białko | 15,90 g | 20,03 g |
Sól | 1,57 g | 1,98 g |
Składniki: szpinak 42%, makaron (semolina z pszenicy), cebula, śmietana, ser Gorgonzola 2%, migdały, sól, czosnek, masło.