Opis produktu
FYOFOOD Penne alla bolognese
Od początku zależało nam, by w EXPEDITION Menu znalazło się kilka absolutnych klasyków. Żadnych wariacji, żadnych zbędnych składników, po prostu dania cieszące się niesłabnącą popularnością na całym świecie. Jednym z nich jest na pewno ragù alla bolognese. Ten gęsty, zniewalający smakiem i aromatem sos powstaje z pomidorów, marchwi i cebuli gotowanych na wolnym ogniu z dodatkiem mielonego mięsa wołowego i wieprzowego. Dorzuć do niego garść makaronu, a otrzymasz klasyczne danie kuchni włoskiej, któremu ciężko się oprzeć. Nasze liofilizowane Penne à la Bolognese możesz zjeść wszędzie, ale bardzo staraliśmy się, by smakowało tak jak w twojej ulubionej restauracji.
Posiłki LYOFOOD produkowane są w Polsce.
Sposób przygotowania:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 95g / 370g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: Penne Bolognese.
Wartość odżywcza | 100 g | 95 g Mała porcja | 128 g Duża porcja |
Wartość energetyczna | 1771 kJ / 421 kcal | 1682 kJ / 400 kcal | 22674 kJ / 538 kcal |
tłuszcz | 11 g | 11 g | 15 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 g | 2,9 g | 3,9 g |
Węglowodany | 53 g | 50 g | 67 g |
w tym cukry | 6,5 g | 6,2 g | 8,4 g |
Błonnik | 5,1 g | 4,8 g | 6,5 g |
Białko | 24 g | 23 g | 31 g |
Sól | 2,0 g | 1,9 g | 2,6 g |
Składniki: makaron (semolina z pszenicy) 42 %, pomidory 25 %, mięso mielone wieprzowe 8 %, mięso mielone wołowe 8 %, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana, przyprawy, olej rzepakowy, sól.