Opis produktu
LYOFOOD Cream of mushroom soup with gorgonzola and pasta - Zupa krem grzybowa z Gorgonzolą i makaronem.
Wyobraź sobie otuloną drzewami polanę, nad którą właśnie wschodzi słońce. Jego promienie odbijają się w zdobiących trawę kroplach wody, a powietrze pachnie budzącym się po deszczu lasem. Dołożyliśmy wszelkich starań, żeby nasza zupa grzybowa przywodziła na myśl właśnie taki obraz. Kremowa, rozgrzewająca, o subtelnym smaku sera gdzieś na końcu przygody i z garścią delikatnego makaronu… bo przecież makaron i grzyby są sobie przeznaczone.
Sposób przygotowania:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz strunę i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 65g / 370g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: zupa-krem grzybowy.
Wartości odżywcze | 100 g | 65 g Jedna porcja |
Wartość energetyczna | 1691 kJ / 402 kcal | 1099 kJ / 261 kcal |
Tłuszcz | 11 g | 7,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7,1 g | 4,6 g |
Węglowodany | 52 g | 34 g |
w tym cukry | 13 g | 8,4 g |
Błonnik | 9,5 g | 6,2 g |
Białko | 19 g | 12 g |
Sól | 3,2 g | 2,1 g |
Składniki: makaron (semolina z pszenicy) 31 %, pieczarki 24 %, cebula, grzyby 7 %, marchew, śmietana, grzyby suszone 3 %, ser gorgonzola (ChNP) 3 %, natka pietruszki, sól.