Opis produktu
OstroVit BCAA + GLUTAMINE
Suplement diety. Zawiera substancje słodzące.
OstroVit BCAA + GLUTAMINE to najwyższej klasy preparat dla osób aktywnych fizycznie, składający się z trzech aminokwasów rozgałęzionych, jakimi są: leucyna, walina, izoleucyna oraz niezwykle istotnej glutaminy. Suplement nie zawiera substancji zbrylających, wypełniających i innych dodatków, a jego mikronizacja stoi na najwyższym poziomie. Idealna biodostępność i doskonała rozpuszczalność produktu, zostały podyktowane wysokimi wymaganiami konsumentów.
- 500g BCAA w opakowaniu
- Produkt zawiera 50 porcji
- Bez zbędnych substancji wypełniających
- Stosunek zawartości BCAA - 2:1:1 (leucyna, walina, izoleucyna)
- Produkt wzbogacony o L-glutaminę
Zalecana dzienna porcja: porcję 10 g (2,5 miarki) wymieszać w 100-150 ml wody lub soku. Spożywać 1-2 porcje, w zależności od zapotrzebowania. W dni treningowe spożywać dwie porcje dziennie, jedną bezpośrednio po przebudzeniu, drugą porcję po treningu. W dni nietreningowe pić jedną porcję po przebudzeniu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie: 500 g wystarcza do przygotowania 50 porcji.
Masa netto: 500 g.
Smak: cytrynowy.
Informacje żywieniowe | 10 g (1 porcja) | 100 g |
L-glutamina | 4000 mg | 40 g |
L-leucyna | 2000 mg | 20 g |
L-walina | 1000 mg | 10 g |
L-izoleucyna | 1000 mg | 10 g |
Składniki: L-glutamina, L-leucyna, emulgator - lecytyna rzepakowa, L-walina, L-izoleucyna, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromaty, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki, ryby.