-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
OstroVit Garlic
Suplement diety w kapsułkach zawierający bezzapachowy olej z czosnku.
OstroVit Garlic to suplement diety w kapsułkach, zawierający bezzapachowy olej ze świeżych bulw czosnku. Suplement może korzystnie wpływać na ogólną odporność na różnego rodzaju infekcje. Specjalna formuła bezzapachowa, pozbawia go specyficznego dla tego produktu zapachu, dzięki czemu suplementacja staje się łatwiejsza dla osób szczególnie wrażliwych sensorycznie.
Zalecana dzienna porcja: spożywać 1 porcję (2 kapsułki) dziennie, najlepiej z posiłkiem.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci. Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci! Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 90 kapsułek.
Masa netto: 21 g.
Informacje żywieniowe
Składniki aktywne | Na porcję |
Bezzapachowy olej z czosnku DER 500:1: | 2 mg (równoważność 1000 mg świeżej bulwy czosnku) |
- w tym allicyna (50%) | 1 mg |
Składniki: olej sojowy, otoczka kapsułki: żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć - glicerol, woda; bezzapachowy olej z czosnku (Allium sativum L.) DER 500:1.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.