Opis produktu
Mąka migdałowa
Mąka migdałowa powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Mąka charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, dlatego idealnie komponuje się z ciastkami i naleśnikami. Ponadto w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja do deserów lub jako panierka do warzyw i mięsa.
Tego typu mąka ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Szczególnie często jest stosowana do wypieków, jak torty ciasta, ciasteczka, chleb. Tego typu mąka może być także dodatkiem do deserów czy dekoracją sałatek. Mąka migdałową można zastąpić zwykłą mąkę stosowaną do panierowania mięs. Możesz nią również wzbogacić sok owocowy czy kakao.
Masa netto: 1000g.
Opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Zapewnia długą świeżość produktu oraz odpowiednio zabezpiecza produkt podczas transportu.
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 2407kJ / 575kcal |
Tłuszcze | 49,4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,4 g |
Węglowodany | 21 g |
w tym cukry | 4,35 g |
Błonnik | 12,5 g |
Białko | 21,2 g |
Sól | 2,5 g |
Składniki: mąka migdałowa. Produkt może zawierać: gluten, orzechy, sezam, produkty pochodne, dwutlenek siarki (SO2). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Kraj pochodzenia: Hiszpania.