Opis produktu
Targroch Orzechy nerkowca połówki
Orzechy nerkowca można jeść w przeróżnej postaci: prażone, solone, a także oblane czekoladą. Jednak najlepiej smakują surowe, gdyż są zdrowsze, a do tego odznaczają się oryginalnym, delikatnym, lekko słodkim smakiem. Orzechy te są znakomitą bazą do deserów. Coraz bardziej popularna staje się pasta z orzechów nerkowca.
Orzechy nerkowca są naturalnym źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Masa netto: 1000 g.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2533 kJ / 603 kcal | 1267 kJ / 301 kcal | 15% |
Tłuszcz | 46,3 g | 23,2 g | 33% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,2 g | 4,6 g | 23% |
Węglowodany | 29,7 g | 14,9 g | 6% |
- w tym cukry | 5,0 g | 2,5 g | 3% |
Błonnik | 3,0 g | 1,5 g | - |
Białko | 15,3 g | 7,7 g | 15% |
Sól** | 0,04 g | 0,02 g | < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 100 g |
Magnez | 260 mg | 130 mg | 69% |
Żelazo | 6,0 mg | 3,0 mg | 43% |
Cynk | 5,6 mg | 2,8 mg | 56% |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: orzechy nerkowca połówki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: Wietnam.