Opis produktu
Targroch Pestki dyni łuskane
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.
Pestki dyni są naturalnym źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza - pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Masa netto: 1000g.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2444 kJ / 589 kcal | 1222 kJ / 293 kcal | 15% |
Tłuszcz | 45,8 g | 22,9 g | 33% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,48 g | 4,24 g | 21% |
Węglowodany | 12,7 g | 6,35 g | 2% |
- w tym cukry | 11,3 g | 5,65 g | 6% |
Błonnik | 5,3 g | 2,65 g | - |
Białko | 28,9 g | 14,45 g | 29% |
Sól** | 0,05 g | 0,025 g | < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 100 g |
Magnez | 540 mg | 270 mg | 144% |
Żelazo | 15 mg | 7,5 mg | 107% |
Cynk | 7,5 mg | 3,8 mg | 75% |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: pestki dyni łuskane. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: Polska.