-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.„TAR-GROCH-FIL” Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.DrożdżFilipowice 161Zakliczyn,32-840Polska
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Targroch słonecznik łuskany
Słonecznik łuskany to pożywna przekąska, można go dodawać do produktów śniadaniowych: jogurtu, kefiru, musli, owsianki, a także do sałatek, surówek, zup, kasz i makaronów. To świetny dodatek do wypieków – ciasteczek i ciast oraz domowego chleba. Jest ważnym składnikiem diety wegetariańskiej.
Słonecznik jest naturalnym źródłem:
- Tiaminy (Witamina B1) – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
- Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Cynku –pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Masa netto: 1000g.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2471 kJ /595 kcal | 1236 kJ / 297 kcal | 15% |
Tłuszcz | 43,7 g | 21,9 g | 31% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,42 g | 2,21 g | 11% |
Węglowodany | 18,6 g | 9,3 g | 4% |
- w tym cukry | 2,3 g | 1,2 g | 1% |
Błonnik | 6 g | 3 g | - |
Białko | 28,8 g | 14,4 g | 29% |
Sól** | 0,01 g | < 0,01 g | < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 100 g |
Magnez | 359 mg | 180 mg | 96% |
Cynk | 2,69 mg | 1,35 mg | 27% |
Witamina B1 (Tiamina) | 1,32 mg | 0,66 mg | 1,2 |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Składniki: słonecznik łuskany 100%. Produkt może zawierać: gluten, orzechy, orzechy arachidowe sezam, produkty pochodne, dwutlenek siarki (SO2). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Kraj pochodzenia: Mołdawia.