-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.„TAR-GROCH-FIL” Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.DrożdżFilipowice 161Zakliczyn,32-840Polska
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Targroch Chipsy kokosowe
Chipsy kokosowe z powodzeniem wykorzystywane są do dekoracji ciast, tortów i deserów. Idealnie nadają się do lodów, kremów i galaretek. Ponadto dzięki niezwykłym walorom smakowym są smaczna przekąską. W kuchni nadają potrawom wspaniały smak i aromat a podczas porannych posiłków są znakomitym dodatkiem do musli czy płatków. Chipsy kokosowe można również dodawać do koktajli, drinków, herbat i sałatek.
Chipsy kokosowe są naturalnym źródłem:
- Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Masa netto: 500g.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2763 kJ / 660 kcal | 1382 kJ / 330 kcal | 17% |
Tłuszcz | 64,5 g | 32,3 g | 46% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 57,2 g | 28,6 g | 143% |
Węglowodany | 23,7 g | 11,8 g | 5% |
- w tym cukry | 6,7 g | 3,3 g | 4% |
Błonnik | 16,3 g | 8,2 g | - |
Białko | 6,9 g | 3,4 g | 7% |
Sól** | 0,09 g | 0,05 g | 1% |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 100 g |
Magnez | 90 mg | 45 mg | 24% |
Żelazo | 3,32 mg | 1,66 mg | 24% |
Fosfor | 206 mg | 103 mg | 29% |
Składniki: chipsy kokosowe. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: Sri Lanka.