Opis produktu
Lyofood Marokański Tadżin
Wypróbuj wegańską wersję tradycyjnego marokańskiego tagin'u. Smakowity, kolorowy gulasz z marchwi, cukinii, papryki i dyni. W połączeniu z pożywną ciecierzycą i aromatycznymi przyprawami jest sycący i odżywczy. Danie serwowane z polentą.
Posiłki LYOFOOD są gotowane przed liofilizacją. Produkty to 100% naturalnych składników: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów! Posiłki LYOFOOD są produkowane wyłącznie w Polsce.
Sposób przygotowania:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2.Dodaj gorącej przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz z tyłu opakowania, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania 4. Zamknij i odczekaj 9 minut. 5.Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 58g.
Masa netto produktu gotowego do spożycia: 270g.
Rodzaj: Marokański Tadżin.
Wartości odżywcze | Na 100g | Porcja 58 g (270g po uwodnieniu) |
Wartość energetyczna | 1781 kJ / 425 kcal | 1033 kJ / 246 kcal |
Tłuszcz | 16 g | 9,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g | 1,5 g |
Węglowodany | 52 g | 30 g |
W tym cukry | 10 g | 5,7 g |
Błonnik | 11 g | 6,4 g |
Białko | 14 g | 8,2 g |
Sól | 3,7 g | 2,2 g |
Składniki produktu gotowego do spożycia: polenta (kasza kukurydziana)* 35 %, cebula*, cukinia* 14 %, ciecierzyca* 7 %, papryka czerwona*, marchew* 6 %, pestki dyni* 4 %, oliwa z oliwek*, przyprawy*, sól, kolendra*, mąka ziemniaczana*, kurkuma*, imbir*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia Polska.