Opis produktu
HIGH5 Slow Release Energy Drink
Slow Release Energy Drink zawiera izomaltulozę, wolno trawiony węglowodan o niskim indeksie glikemicznym, który zapewnia stabilne i długotrwałe zaopatrzenie w energię w trakcie uprawiania sportu o charakterze długodystansowym. Pozwala to uniknąć gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi oraz reakcji insulinowej, która występuje w przypadku innych produktów zawierających cukier.
Kluczowe cechy:
- Odświeżający napój sportowy o niskim indeksie glikemicznym
- Dla długotrwałej energii
- Naturalne minerały oceaniczne dla równowagi elektrolitów
- Opracowany z BORA hansgrohe
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan
- 25 porcji w 1 kg saszetce
Sposób użycia: wymieszać 2 płaskie miarki (40g) w 500 ml wody. Miarka jest dołączona do opakowania. Podczas wysiłku fizycznego pij 150 – 250 ml co 20 minut.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem. Spożyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia.
Masa netto: 1000 g.
Smak: czarna porzeczka.
Wartości Odżywcze | 100g | 1 porcja 40g |
Wartość energetyczna | 1598 kJ / 376 kcal | 639 kJ / 150 kcal |
Tłuszcze | 0 g | 0 g |
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 94 g | 38 g |
– w tym cukry | 72 g | 29 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białka | 0 g | 0 g |
Sól | 1.3 g | 0.6 g |
Witamina B6 | 0.7 mg = 50%* | 0.28 mg |
Magnez | 150 mg = 40%* | 60 mg |
Sód | 500 mg | 200 mg |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: izomaltuloza * 60%, hydrolizowana skrobia kukurydziana woskowa, dekstroza, naturalny aromat czarnej porzeczki, regulatory kwasowości (cytryniany sodu, cytrynian potasu), źródło minerałów oceanicznych (cytrynian magnezu) 1,5%, kwas spożywczy (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), sól morska, witamina B6. Może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj i / lub mleka.
* Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.