Opis produktu
Inkospor Active Pro 80®
Wysokiej jakości koncentrat białkowy w formie proszku, zawierający 80% protein pochodzących z mleka, serwatki oraz jaja kurzego, wzbogacony o witaminy i minerały, służący do przygotowywania proteinowych shaek’ów.
Active Pro 80® przeznaczony jest dla sportowców i osób aktywnych fizycznie w celu dostarczenia wartościowych protein do budowania i utrzymania masy mięśniowej.
Active Pro 80® posiada bardzo wysoki chemiczny miernik jakości białka wynoszący 155, osiągnięty dzięki optymalnie dobranej kombinacji i ilości wszystkich aminokwasów. Wyliczenia zgodne z WHO.
Przygotowanie: 25 g proszku (3 łyżki stołowe) dodać do 250 ml wody lub chudego mleka i wymieszać przy użyciu podręcznego shakera bądź elektrycznego miksera. Przygotowanie preparatu z innym płynem niż woda zmieni jego wartość odżywczą i kaloryczną.
Sposób użycia: 2 porcje dziennie. Polecamy spożycie jednej porcji po treningu, drugiej w ciągu dnia, jako przekąski.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 20 porcji.
Masa netto: 500g.
Smak: malinowy jogurt.
ZAWARTOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH | W 100 G* | % RWS** | W PORCJI* (25 G W 250 ML WODY) | % RWS** |
Wartość energetyczna | 1554kJ /366kcal | 389kJ / 92kcal | ||
Tłuszcze | 0,86 g | 0,22 g | ||
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,55 g | 0,14 g | ||
Węglowodany | 9,1 g | 2,3 g | ||
– w tym cukry | 1,8 g | 0,44 g | ||
Białko | 80 g | 20 g | ||
Sól | 0,15 g | 0,4 g | ||
Wapń | 1200 mg | 150% | 300 mg | 38% |
Magnez | 125 mg | 33% | 21,25 mg | 8% |
Fosfor | 670 mg | 96% | 168 mg | 24% |
Witamina C | 60 mg | 75% | 15 mg | 19% |
Niacyna | 12 mg | 75% | 3 mg | 19% |
Witamina E | 10 mg | 83% | 2,5 mg | 21% |
Kwas pantotenowy | 6 mg | 100% | 1,5 mg | 25% |
Witamina B6 | 2 mg | 143% | 0,5 mg | 36% |
Witamina B2 | 1,6 mg | 114% | 0,4 mg | 29% |
Witamina B1 | 1,4 mg | 127% | 0,35 mg | 32% |
Kwas foliowy | 200 µg | 100% | 50 µg | 25% |
Witamina B12 | 2,2 µg | 88% | 0,55 µg | 22% |
PROFIL AMINOKWASÓW | G / 100 G BIAŁKA | G / 100 G PROSZKU | ||
L-leucyna 1) 2) | 10,5 g | 8,1 g | ||
L-izoleucyna 1) 2) | 5,7 g | 4,4 g | ||
L-fenyloalanina 1 | 5 g | 3,8 g | ||
L-lizyna 1 | 8,2 g | 6,3 g | ||
L-treonina 1 | 4,6 g | 3,5 g | ||
L-walina 1) 2) | 7 g | 5,4 g | ||
L-metionina 1 | 3 g | 2,3 g | ||
L-tryptofan 1 | 1,5 g | 1,2 g | ||
L-cysteina + L-cystyna | 0,4 g | 0,3 g | ||
L-seryna | 5,5 g | 4,2 g | ||
L-arginina | 4,1 g | 3,1 g | ||
Glicyna | 2,2 g | 1,7 g | ||
L-prolina | 11,5 g | 8,8 g | ||
L-alanina | 3,2 g | 2,5 g | ||
L-kwas asparaginowy | 7,2 g | 5,5 g | ||
L-kwas glutaminowy + L-glutamina | 22,9 g | 17,6 g | ||
L-histydyna | 3 g | 2,3 g | ||
L-tyrozyna | 6 g | 4,6 g |
* średnia zawartość.
** % RWS - referencyjne wartości spożycia (roz. UE 1169/2011), dotyczy witamin i skł. mineralnych.
1) aminokwasy egzogenne, 2) aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA).
Składniki: białko mleka, maltodekstryna, białko serwatki, aromat, sproszkowany burak czerwony (koncentrat soku z czerwonych buraków, maltodekstryna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), kwas: kwas cytrynowy, białko jaja kurzego (białko jaja, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), węgla magnezu, substancja słodząca: aspartam kwas L-askorbinowy – wit. C, barwnik: antocyjany, amid kwasu nikotynowego, DL-alfa-tokoferol – wit. E, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina – wit. B2, monoazotan tiaminy – wit. B1, kwas pteroilomonoglutaminowy, cyjanokobalamina – wit. B12. Zawiera substancje słodzące. Zawiera źródło cyjanokobalaminy.