Opis produktu
Kasza pęczak
Kasza pęczak jest produkowana z całych ziaren jęczmienia, który poddawany jest sortowaniu i obłuszczaniu. Posiada niską zawartość tłuszczu i cukru przez co świetnie urozmaica smak odpowiednio zbilansowanych posiłków. Jednak nie to jest jej największym atutem! Świetnie komponuje się z daniami jednogarnkowymi, zupami, gołąbkami i sałatkami. Może być także serwowana na słodko, z dodatkiem bakalii dostępnych na naszych aukcjach. Aktualnie kasze jęczmienne stanowią w kraju aż 70% ogólnej ilości wszystkich wytwarzanych kasz. Z ziarna jęczmienia wytwarza się także kaszę perłową (najbardziej lubianą przez Polaków), łamaną i pęczak.
Sposób przygotowania: na jedną szklankę pęczaku przypada 3 szklanki wody. Kaszę należy gotować pod przykryciem i na wolnym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie należy odstawić kaszę na 10-15 minut w celu uparowania.
Masa netto: 1000 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Opakowanie Doypack - wielokrotnego użytku z zamknięciem strunowym. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza | Dla 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1482kJ / 354kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,48 g |
Węglowodany | 73,48 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 17,3 g |
Białko | 12,48 g |
Sól | 0,03 g |
Składniki: kasza pęczak. Produkt może zawierać: gluten, orzechy, sezam, produkty pochodne, dwutlenek siarki (SO2).
Kraj pochodzenia: Polska.