-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
ActivLab Budyń Proteinowy
Budyń proteinowy to doskonała propozycja dla amatorów tego deseru w wersji fit. Jest źródłem białka, dlatego zapewnia energię na dłuższy czas. Idealny, jako słodka przekąska bądź propozycja na pyszne śniadanie. Zawiera koncentrat białka serwatkowego, jest bez dodatku cukru, a jedne porcja to tylko 107 kcal. Produkt ma niską zawartość tłuszczu.
Sposób użycia: porcję produktu 30 g [3 miarki] wsypać do kubka, wlać 100 ml zimnej wody i dokładnie wymieszać.
1. Ogrzewać w mikrofali [600 W, około 2,5 minuty] do momentu uzyskania konsystencji budyniu.
2. Przelać do rondelka, gotować na małym ogniu, mieszając w trakcie, do momentu uzyskania konsystencji budyniu
Budyń gotowy do spożycia można podawać ze świeżymi owocami, sokiem owocowym lub bitą śmietaną.
Opakowanie: 15 porcji.
Masa netto: 450 g.
Smak: waniliowy.
Wartość odżywcza | 100 g | 30 g |
Wartość energetyczna | 1527 kJ / 360 kcal | 458 kJ / 108 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,2 g |
Węglowodany | 61,4 g | 18,4 g |
w tym cukry | 49,3 g | 14,8 g |
Błonnik | 0,2 g | <0,1 g |
Białko | 25,3 g | 7,6 g |
Sól | 0,12 g | 0,04 g |
Składniki: mleko odtłuszczone w proszku, serwatka (z mleka), skrobia modyfikowana, koncentrat białka serwatkowego (z mleka) 6,7%, aromaty, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa, wanilia sproszkowana 0,05%, substancja słodząca – sukraloza. Może zawierać pochodne zbóż zawierających gluten, soi.
Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.