Opis produktu
Cukier kokosowy 1000g
Cukier kokosowy, to naturalna substancja słodząca. Stanowi ciekawą alternatywę dla białego cukru z uwagi na oryginalny smak. Jedna to nie jedyna zaleta cukru kokosowego! Cukru, który w krajach azjatyckich uważany jest za surowiec leczniczy. Dlatego tradycyjna medycyna chińska często korzysta z dobrodziejstwa cukru kokosowego. Wyglądem cukier kokosowy przypomina ten brązowy, jednak jest od niego o wiele smaczniejszy. Wytwarzany z soku pąków kwiatowych palmy kokosowej jest bogaty w składniki cenne dla naszego organizmu. Ponadto cukier kokosowy jest słodki, a w smaku przypomina karmel lub toffi, ma przyjemny zapach. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do domowych wypieków.
Wybierając cukier kokosowy masz pewność, że to naturalna substancja słodząca. Wytwarzany jest z białego, słodkiego soku, który po odparowaniu, zagęszcza się i przekształca w brązowy syrop. Podgrzany zyskuje sypką konsystencję.
Masa netto: 1000 g.
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 15989kJ / 382kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym tłuszcze nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 93,4 g |
w tym cukry | 91,5 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 1,1 g |
Sól | 0 g |
Składniki: cukier kokosowy. Produkt może zawierać: gluten, orzechy, sezam, produkty pochodne, dwutlenek siarki (SO2). Kraj pochodzenia: Indonezja. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.