Opis produktu
Targroch Cukier kokosowy
Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych. Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym , do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 10 g | %RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna | 1620 kJ / 386 kcal | 162 kJ / 39 kcal | 2% |
Tłuszcz | 0,36 g | 0,04 g | < 1 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,17 g | 0,02 g | < 1 % |
Węglowodany | 94,14 g | 9,41 g | 4% |
- w tym cukry | 81,45 g | 8,15 g | 9% |
Błonnik | 1,24 g | 0,12 g | - |
Białko | 0,83 g | 0,08 g | < 1 % |
Sól** | 0,16 g | 0,02 g | < 1 % |
Masa netto: 1000g.
Składniki: cukier kokosowy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: Indonezja.