Opis produktu
Ostrovit Omega 3-6-9
Suplement diety w kapsułkach zawierający kwasy tłuszczowe omega 3 (EPA, DHA, ALA), omega 6 (LA) i omega 9 (OA), wzbogacone o witaminę E.
OstroVit Omega 3-6-9 to suplement diety w kapsułkach zawierający kwasy tłuszczowe omega 3 (EPA, DHA, ALA), Omega 6 (LA) i Omega 9 (OA), wzbogacone o witaminę E. Kwasy omega 3, omega 6 oraz omega 9 zaliczane są do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Bardzo istotna jest odpowiednia proporcja wszystkich kwasów nienasyconych z tego względu, iż każdy z nich pełni odmienną rolę w organizmie.
Zawiera 90 porcji w opakowaniu!
1 porcja = 1 kapsułka.
3 frakcje OMEGA 3-6-9
Zalecana dzienna porcja: spożywać 1 porcję (1 kapsułka) dziennie, najlepiej po posiłku. Popijać odpowiednią ilością wody.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie: 90 kapsułek.
Masa netto: 120 g.
Składniki aktywne | 1 porcja (1 kapsułka) |
Olej rybi | 400 mg |
w tym kwas eikozapentaenowy (EPA) | 72 mg |
w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 48 mg |
Olej z nasion lnu: | 300 mg |
w tym kwas alfa-linolenowy ALA | 150 mg |
w tym kwas linolowy LA | 45 mg |
w tym kwas oleinowy OA | 60 mg |
Olej z nasion słonecznika: | 290 mg |
w tym kwas linolowy LA | 145 mg |
w tym kwas oleinowy OA | 43,5 mg |
Witamina E | 10,5 mg (88%*) |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: olej rybi, olej z nasion lnu, olej z nasion słonecznika, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; woda; octan DL-alfa-tokoferylu (wit. E). Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki, ryby.