Opis produktu
Olimp Gainerator
Suplement diety. Węglowodanowo-białkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące.
Zaawansowana, kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów i białek zwierzęcych, uzupełniona dodatkiem aminokwasów BCAA (L-leucyny, L-waliny, L-izoleucyny), L-glutaminy, buforowanego monohydratu kratyny Kre-Alkalyn i oleju MCT. Połączenie LOW-GLC poli- oligosacharydów z długołańcuchową, woskową skrobią kukurydzianą Waxy Maize o niskim indeksie glikemicznym, z dodatkiem izomaltulozy**. Specjalnie opracowana kompozycja SLOW-MO-PRO zestawia wolno wchłanianą kazeinę micelarną, albuminy białka jaja oraz kompleks izolatu, koncentratu i hudrolizatu białek serwatki. Preparat przeznaczony jest dla osób dorosłych o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
* - Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
- Kompozycja białek zwierzęcych (Slow-Mo-Pro®)
- Mieszanka węglowodanów (Low-Glc®)
- Dodatki w postaci aminokwasów BCAA, kreatyny, oleju MCT i witamin
- Solidna porcja kalorii!
- Pomoc we wzroście i utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcje dziennie - między posiłkami oraz na ok. 1 godzinę przed i po treningu.1 porcję (80g = 2 miarki) rozpuścić w 100 ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym i chłodnym, miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Uwaga: nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią.
Opakowanie: 12 porcji.
Masa netto: 1000 g.
Smak: waniliowy.
Wartość odżywcza | Na porcję (80g) | Na 2 porcje (160 g) | Na 3 porcje (240 g) | w 100g |
Wartość energetyczna | 1264 kJ / 302 kcal | 2528 kJ/ 605 kcal | 3792 kJ/ 907 kcal | 1580 kJ/ 378 kcal |
Tłuszcz, | 1,6 g | 3,2 g | 4,8 g | 2,0 g |
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g | 0,8 g | 1,2 g | 0,5 g |
Węglowodany, | 56 g | 112 g | 168 g | 70 g |
w tym: cukry | 10 g | 20 g | 30 g | 12 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 16 g | 32 g | 48 g | 20 g |
Sól | 0,26 g | 0,52 g | 0,78 g | 0,33 g |
Aminokwasy rozgałęzione BCAA, | 3904 mg | 7808 mg | 11712 mg | 4880 mg |
w tym: | ||||
L-leucyna | 1808 mg | 3616 mg | 5424 mg | 2260 mg |
L-walina | 1096 mg | 2192 mg | 3288 mg | 1370 mg |
L-izoleucyna | 1000 mg | 2000 mg | 3000 mg | 1250 mg |
L-glutamina | 3573 mg | 7146 mg | 10719 mg | 4466 mg |
Olej MCT | 800 mg | 1600 mg | 2400 mg | 1000 mg |
Monohydrat kreatyny | 572 mg | 1144 mg | 1716 mg | 715 mg |
w tym: kreatyna | 503 mg | 1006 mg | 1510 mg | 629 mg |
Składniki: preparaty węglowodanowe LOW-GLC (maltodekstryny, woskowa skrobia kukurydziana Waxy Maize, izomaltuloza**), preparaty białkowe SLOW-MO-PRO (kazeina micelarna (z mleka), koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), albuminy białka jaja, hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), aromaty, aminokwasy rozgałęzione BCAA (L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna), L-glutamina, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), substancje zagęszczające – guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma arabska; buforowany monohydrat kreatyny, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu; substancje słodzące – sukraloza, acesulfam K; emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
**Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.