Opis produktu
Activlab 23% High Protein Bar. Wysokobiałkowa czekolada mleczna bez dodatku cukrów z nadzieniem o smaku nugatowym z chrupkami (45%) i nadzieniem karmelowym (15%). Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry.
High Protein to pyszna, białkowa przekąska dla osób aktywnych. Doskonały w trakcie lub po treningu. Białko przyczynia się do zwiększenia masy mięśniowej. Nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego. Wygodny format sprawia, że możesz mieć go zawsze przy sobie. Dzięki temu nasz baton świetnie sprawdza się również jako szybka przekąska między posiłkami. High Protein Bar Activlab to także dobra alternatywa dla słodyczy. Jeżeli w trakcie pracy, wyjazdu albo szczelnie wypełnionego zadaniami dnia nie jesteś w stanie regularnie spożywać posiłków, sięgnięcie po produkt Activlab będzie doskonałym rozwiązaniem.
Sposób użycia: przed lub po treningu, w zależności od potrzeb i składu stosowanej diety oraz dziennego zapotrzebowania na białko. Po otwarciu, produkt przeznaczony jest do natychmiastowej konsumpcji.
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 49 g.
Smak: nugatowo-karmelowy.
Wartość odżywcza | 100 g | 1 baton (46g) |
Wartość energetyczna | 2174 kJ / 522 kcal | 1000 kJ / 240 kcal (12%*) |
Tłuszcz | 34 g | 15,4 g (22%*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g | 9,1 g (45%*) |
Węglowodany | 29 g | 13,3 g (5%*) |
w tym cukry | 15 g | 6,8 g (8%*) |
w tym alkohole wielowodorotlenowe | 11 g | 5 g |
Białko | 30 g | 13,8 g (28%*) |
Sól | 0,28 g | 0,13 g (2%*) |
* - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal).
Składniki: koncentrat białek serwatkowych [serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi)], tłuszcz palmowy, wysokobiałkowe nadzienie karmelowe bez cukru [ekstrakt jabłka, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), mleko zagęszczone niesłodzone, tłuszcz kokosowy, barwnik: karmel, emulgator: mono– i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, naturalny aromat], substancja słodząca: maltitole, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, miazga kakaowa, ekstrakt słodu jęczmiennego, mleko w proszku pełne, chrupki z białka mleka 1,8%, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), ekstrakt z wanilii, pasta z orzeszków arachidowych. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 32%. Może zawierac inne orzechy, jaja i zboża zawierające gluten.