Opis produktu
Kasza KUSKUS
Kaszę kuskus produkuje się z twardej pszenicy o nazwie durum i wody. W efekcie powstają małe, żółte granulki, które nie przypominają klasycznych ziarenek kaszy. Dlatego kasza kuskus w każdym daniu prezentuje się oryginalnie. Ponadto cechuje ją łatwość i szybkość przygotowania.
Dla Muzułmanów kasza kuskus jest symbolem szczęścia i ogromnego bogactwa. W Polsce kuskus staje się coraz bardziej popularny ze względu na swoje właściwości. Kasza kuskus szczególnie polecana jest wegetarianom i osobom, które lubią produkty lekkostrawne.
Kasza kuskus nie wymaga gotowania. Wystarczy zalać ją gorącą wodą, mlekiem, bądź mięsnym lub warzywnym wywarem i poczekać, aż napęcznieje. W celu podkreślenia smaku, przed podaniem można wrzucić do niej łyżkę masła.
Idealnie komponuje się z jagnięciną, baraniną i warzywami. Można ją dodać do sałatek, zup, sosów, gulaszu czy zapiekanek. Dobrze współgra także ze słodkimi deserami, z dodatkiem miodu, cukru, suszonych owoców czy orzeszków.
Masa netto: 1000 g.
Składniki: kasza kuskus (pszenica durum). Produkt może zawierać: gluten, orzechy, sezam, produkty pochodne, dwutlenek siarki (SO2). Kraj pochodzenia: Włochy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Opakowanie foliowe OPP.