Opis produktu
ActivLab Electrolytes
Suplement diety. Zawiera cukier i substancje słodzące.
Electrolytes ma zastosowanie jako suplement diety w sytuacjach zwiększonego zapotrzebowania na składniki produktu, w tym sód, potas, chlorek i magnez, które mogą nastąpić w wyniku np. obfitego pocenia, wymiotów oraz zwiększonego wysiłku fizycznego.
Potas - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowo-mięśniowego z uwagi na to, że bierze udział w przewodzeniu impulsów nerwowych.
Chlorek to podstawowy elektrolit anionowy.
Magnez pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Zalecane dzienne spożycie: 2-4 tabletki. 1 tabletkę należy rozpuścić w 200 ml wody.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Spożycie w nadmiernej ilości może mieć efekt przeczyszczający. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 20 tabletek.
Masa netto: 86 g (1 tabletka = 4,3g).
Smak: limonki.
Informacja żywieniowa | 2 tabletki | 4 tabletki |
Glukoza | 1000 mg | 2000 mg |
Sód | 600 mg | 1200 mg |
Potas | 300 mg = 15%* | 600 mg = 30%* |
Chlorek | 120 mg = 15%* | 240 mg = 30%* |
Magnez | 60 mg = 16%* | 120 mg = 32%* |
Witamina C | 80 mg = 100%* | 160 mg = 200%* |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Osmolarność roztworu: 230 m0sm/1.
Składniki: regulator kwasowości: kwas cytrynowy, diwęglan sodu, glukoza, substancja wiążąca: sorbitole, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, diwęglan potasu, chlorek potasu, sole magnezowe kwasu cytrynowego (cytrynian magnezu), naturalny aromat limonki, aromat, substancja przeciwzbrylająca: glikol polietylenowy, kwas L-askorbinowy, substancje słodzące: acesulfam K i sukraloza, barwnik: ryboflawiny. Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi, mleka.