-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.„TAR-GROCH-FIL” Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.DrożdżFilipowice 161Zakliczyn,32-840Polska
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Targroch Płatki migdałowe
Płatki migdałów znalazły szerokie zastosowanie w kuchni. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Są świetnym dodatkiem do lodów, a także wypieków typu ciasta czy ciasteczka. Mogą stanowić element dekoracyjny lub ciekawy dodatek do sałatek.
Płatki migdałowe są naturalnym źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Masa netto: 500g.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2528 kJ / 602 kcal | 1264 kJ / 301 kcal | 15% |
Tłuszcz | 50,6 g | 25,3 g | 36% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,9 g | 2,0 g | 10% |
Węglowodany | 9,5 g | 4,8 g | 2% |
- w tym cukry | 5,0 g | 2,5 g | 3% |
Błonnik | 10,4 g | 5,2 g | - |
Białko | 21,9 g | 11 g | 22% |
Sól** | 0,07 g | 0,04 g | 1% |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 100 g |
Magnez | 275 mg | 138 mg | 73% |
Żelazo | 3,7 mg | 1,85 mg | 26% |
Cynk | 3,1 mg | 1,55 mg | 31% |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: migdały blanszowane w płatkach. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: USA.