Wczytuję dane...
Model: SP-IMG-10

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

138,00 PLN
(345.00 PLN/100 g)

Opis produktu

Sponser Immunoguard Stress & Immunity

Suplement diety. Zawiera substancję słodzącą. Napój instant w proszku z ekstraktem drożdżowym zawierającym nukleotydy, arabinogalaktan, betaglukany drożdżowe, witaminy, cynk, ekstrakt z reishi, kurkumy, czarnego pieprzu i liści oliwnych.

Opracowany naukowo IMMUNOGUARD® firmy SPONSER® to suplement diety oparty na składnikach roślinnych. Został stworzony w celu wzmocnienia układu odpornościowego na różne sposoby i ochrony organizmu przed stresem oksydacyjnym. Funkcjonalne składniki IMMUNOGUARD® wspierają własny układ odpornościowy organizmu w fazach wzmożonego stresu podczas uprawiania sportu, w życiu codziennym lub w podróży (zwiększone ryzyko infekcji).

IMMUNOGUARD® składa się z bezpiecznych, niezawodnych surowców bez ryzyka dopingu. Produkt opiera się na działaniu wielu przebadanych funkcjonalnie składników, takich jak nukleotydy, drożdżowe beta-glukany, arabinogalaktan, witaminy (C, D, B12), cynk oraz ekstrakty z kurkumy, Reishi, czarnego pieprzu i liści oliwnych.

Nukleotydy są głównymi budulcami replikacji komórek (RNA i DNA). Nukleotydy odgrywają kluczową rolę, gdy trzeba utworzyć nowe komórki.

ResistAid® arabinogalaktany to rozpuszczalny błonnik pokarmowy o właściwościach immunomodulujących poprzez zwiększenie aktywności komórek NK, cytokin i makrofagów. W ten sposób wirusy i bakteryjne czynniki stresogenne mogą być lepiej inaktywowane przez zwiększone kompetencje immunologiczne organizmu, zwłaszcza w górnych drogach oddechowych.

Ekstrakt z kurkumy jako składnik diety Dalekiego Wschodu od wieków uważany jest za ptrzeciwzapalny i przeciwbakteryjny.

Ekstrakt z Reishi Reishi to jadalny grzyb o właściwościach przeciwzapalnych, który od tysięcy lat stosowany jest również w diecie Dalekiego Wschodu.

Liście oliwne są bogate w hydroksytyrozol, substancję z dużej rodziny polifenoli o silnych właściwościach antyoksydacyjnych.

Betaglukany są polisacharydami i występują naturalnie w drożdżach i zbożach. Beta-glukany z drożdży mają nieco inną budowę chemiczną niż wariant zbożowy i różnią się działaniem. Drożdżowe beta-glukany symulują patogeny dla niektórych organów obronnych, dzięki czemu zachodzi odpowiedź immunologiczna organizmu, dzięki czemu może on szybciej reagować na rzeczywiste patogeny. Badanie przeprowadzone na sportowcach wykazało, że sportowcy spożywający codziennie 250 mg beta-glukanów z drożdży cierpieli znacznie mniej na infekcje dróg oddechowych w porównaniu z placebo. Dodatkowo efekt był zależny od dawki, tj. im większa ilość ekstraktu beta-glukanu, tym mniejsza podatność na infekcje.

Pieprz czarny zawiera naturalnie piperynę, która odpowiada za pikantność. Jednak piperyna jest interesująca nie tylko dla ludzi jako cząsteczka sensoryczna. W obronie immunologicznej piperyna ma działanie przeciwdrobnoustrojowe. Piperyna wydaje się również poprawiać wchłanianie innych składników odżywczych, takich jak kurkumina, dlatego piperyna jest stosowana w suplementach diety.

Witaminy C, D, B12, kwas foliowy i cynk wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Witaminy C, E i cynk pomagają chronić komórki przed stresem oksydacyjnym. Kwas foliowy i witamina B12 odgrywają ważną rolę w procesie podziału komórek.

Zalecana dzienna porcja: w fazach zwiększonego ryzyka infekcji, zapobiegawczo stosować jedną saszetkę dziennie. Można zwiększyć w przypadku nagłej potrzeby. Zaleca się stosować przez kilka dni. Zawartość saszetki rozpuścić w ok. 250 ml wody i dobrze wymieszać. Rozpuszczalność wzrasta w ciepłej wodzie.

Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu którykolwiek ze składników produktu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.

Opakowanie: 10 saszetek.

Masa netto: 40 g (1 saszetka = 10 g).

Smak: czarna porzeczka.

Informacje żywieniowe Na saszetkę (4 g) %NRW*
Witamina D 8,0 ug 150%
Witamina E 9,0 mg 75%
Witamina C 135 mg 170%
Kwas foliowy 80 ug 40%
Witamina B12 1,0 µg 40%
Biotyna 25 ug 50%
Kwas pantotenowy 3,0 mg 50%
Cynk 5,0 mg 50%

Zawartość w 1 saszetce: Inozytol 300 mg; RasistAit(arabinogalaktany) 500 mg; Wellmune (Betaglukany) 250 mg; ekstrakt kurkumy 21 mg, hydroksytyrozol z liści oliwnych 5 mg.

Składniki: Arabinogalaktan¹ 12%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ekstrakt reishi 10%, maltodekstryna, inozytol, nukleotydy z termizowanego ekstraktu drożdży (Saccharomyces cerevisiae) 7,8%, barwniki: sok z buraków i ekstrakt z hibiskusa, betaglukany z drożdży² (Saccharomyces cerevisiae) 6%, witaminy (kwas askorbinowy, octan D-alfa-tokoferylu, drożdże zawierające cholekalcyferol, pantotenian wapnia, kwas foliowy, biotyna, cyjanokobalamina), ekstrakt z kurkumy 5,5%, chlorowodorek L-lizyny, aromat, substancja słodząca sukraloza, emulgator lecytyna słonecznikowa, ekstrakt z liści oliwnych 0,6%, frukto -oligosacharydy, mleczan cynku, regulator kwasowości cytrynian sodu, ekstrakt pieprzu czarnego 0,4%.

Opracowany i wyprodukowany w Szwajcarii.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: