Opis produktu
Olimp Gain Bolic 6000
Suplement diety. Węglowodanowo - białkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące.
Kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym oraz białek, wzbogacona o odpowiednio dobrane porcje monohydratu kreatyny i tauryny. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Konsumpcja kreatyny przyczynia się do zwiększenia wydolności fizycznej podczas krótkotrwałych, powtarzających się ćwiczeń o dużej intensywności (korzystny efekt dotyczy konsumpcji 3 g kreatyny dziennie). Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł przy łącznym spożyciu wynoszącym g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałych wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż godzin po takim wysiłku.
Zalety produktu:
- Trzy całkowicie odmienne źródła białka
- Wsparcie w budowaniu masy mięśniowej (białko)
- Węglowodany w formie dekstrozy i maltodekstryny o zróżnicowanym tempie uwalniana
- Dodatkowa energia (węglowodany)
- Cenne dodatki w postaci monohydratu kreatyny i tauryny
Przeznaczenie: dla osób dorosłych, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców, dążących do rozwoju masy mięśniowej oraz wykonujących bardzo wytężony lub długotrwały wysiłek fizyczny prowadzący do wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.
Zalecana dzienna porcja: 1 - 3 porcje między posiłkami lub na ok. 1 godz. przed i ;po treningu. 1 porcję (100g = 2 miarki) rozpuścić w 170 ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Opakowanie: 10 porcji.
Masa netto: 1000 g.
Smak: ciasteczkowy.
Wartość odżywcza | Na porcję 100g | Na 2 porcje (200g) | Na 3 porcje (300g) |
Wartość energetyczna | 1597 kJ/376 kcal | 3194 kJ/752 kcal | 4790 kJ/1129 kcal |
Tłuszcz, | 1,8 g | 3,6 g | 5,4 g |
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe | 1,0 g | 2,0 g | 3,0 g |
Węglowodany, | 75 g | 150 g | 225 g |
w tym: cukry | 32 g | 64 g | 96 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 15 g | 30 g | 45 g |
Sól | 0,43 g | 0,86 g | 1,3 g |
Monohydrat kreatyny | 1500 mg | 3000 mg | 4500 mg |
w tym: kreatyna | 1320 mg | 2640 mg | 3960 mg |
Tauryna | 500 mg | 1000 mg | 1500 mg |
Składniki: 80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, 1,5% monohydrat kreatyny, 0,5% tauryna, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed). Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.