Opis produktu
SPONSER Isotonic - napój izotoniczny zawierający szerokie spektrum węglowodanów na bazie glukozy, sacharozy, fruktozy, maltodekstryny, izomaltulozy i trehalozy oraz niezbędne minerały. Udział węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym wspiera sportowców podczas długotrwałej aktywności.
Roztwory węglowodanowo- elektrolitowe pomagają utrzymać wytrzymałość podczas długotrwałych ćwiczeń wytrzymałościowych oraz zwiększają wchłanianie wody podczas ćwiczeń fizycznych.
Sposób użycia: rozpuścić 3 miarki (60 g) w 750 ml wody. Spożywać 0,5 -1l na każdą godzinę wysiłku fizycznego.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 1000 g wystarcza do przygotowania 12,8 litra napoju.
Masa netto: 1000g.
Smak: mrożona herbata.
Wartość odżywcza | 100 g | 52 g (750 ml) |
Wartość energetyczna | 1560kJ / 360 kcal | 937 kJ / 220kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 85 g | 44 g |
w tym: cukry | 70 g | 36 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 1,8 g | 0,94 g |
Składniki mineralne | ||
Sód | 720 mg | 375 mg |
Wapń | 160 mg (20%*) | 83 mg (10%*) |
Magnez | 110 mg (29%*) | 57 mg (15%*) |
Potas | 220 mg (11%*) | 114 mg (6%*) |
Chlorki | 545 mg (68%*) | 283 mg (40%*) |
* - RWS referencyjna wartość spożycia.
Składniki: maltodekstryna, sacharoza, fruktoza, glukoza, izomaltuloza*9,5%, trehaloza** 9,5%, guma akacjowa, kwas (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, kwas Składniki: glukoza, sacharoza, fruktoza, maltodekstryna, izomaltuloza*6,5%, trehaloza** 6,5%, guma akacjowa, ekstrakt czarnej herbaty 2%, kwasy (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), chlorek sodu, cytrynian magnezu, cytrynian sodu, cytrynian potasu, mleczan wapnia, aromat, barwnik: karmel.
* Izomaltuloza to źródło glukozy i fruktozy.
** Trehaloza to źródło glukozy.