Opis produktu
Sponser Whey Isolate 94
WHEY ISOLATE 94 SPONSER® to czysty izolat białka serwatkowego najwyższej jakości z mleka krów karmionych trawą. Idealnie nadaje się do codziennego zapotrzebowania na białko w celu budowy i utrzymania masy mięśniowej, w celu promowania regeneracji i wspierania redukcji masy ciała w kontekście diety o obniżonej kaloryczności. Wysoka wartość biologiczna (170 według Osera), a także łagodny proces produkcyjny (CFM lub filtracja krzyżowa) dla uzyskania możliwie najbardziej naturalnej jakości, podkreślają nasze twierdzenie dotyczące jakości.
WHEY ISOLATE 94 jest „najczystszym” ze wszystkich produktów białkowych. Proces produkcji CFM delikatnie usuwa laktozę i tłuszcz. Rezultatem jest bezlaktozowy, lekkostrawny proszek białka serwatkowego o bardzo wysokiej zawartości białka (90% w czystym proszku, 94% w suchej masie). Ma również naturalnie wysoką zawartość BCAA około 25%. WHEY ISOLATE 94 nadaje się również dla osób aktywnych i rekonwalescentów o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, a także do regeneracji w sportach wytrzymałościowych.
Białko serwatkowe jest uważane za najbardziej kompletne białko, z idealnym stosunkiem wszystkich dziewięciu niezbędnych aminokwasów. Ciało ludzkie nie może wytwarzać tych niezbędnych aminokwasów, ale musi je spożywać z jedzeniem.
Ważne, aby wiedzieć: osoby reagujące na laktozę wzdęciami i bólem brzucha mogą bez problemu spożywać WHEY ISOLATE 94 - bez laktozy.
Sposób użycia: spożywać ok. 30 minut przed i / lub bezpośrednio po treningu oraz w razie potrzeby uzupełnienia dziennego spożycia białka. Spożycie: wymieszaj 2,5 miarki (25g) proszku w 150 ml wody lub 2 miarki (20g) w 200 ml mleka. Spożyć zaraz po przygotowaniu.
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego trybu życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10-25 St.C. poza zasięgiem dzieci.
Masa netto: 425 g (17-21 porcji).
Smak: mango.
Wartości odżywcze | 100 g | 1 porcja (25g + 150ml wody) |
Wartość energetyczna | 1570kJ / 370kcal | 390kJ / 92kcal |
Tłuszcz | 1,5 g | 0,4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g | 0,2 g |
Węglowodany | 2,5 g | 0,6 g |
w tym cukry | 0,3 g | <0,1 g |
Białko | 85 g | 21 g |
Sól | 0,78 g | 0,2 g |
Minerały | %RWS* | %RWS* |
Wapń | 450 mg = 65% | 113 mg =14% |
Fosfor | 220 mg = 31% | 55 mg = 8% |
Potas | 450 mg = 23% | 113 mg =6% |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Aminokwasy | 100 g |
Histydyna | 1,9 g |
Izoleucyna | 7,1 g |
Leucyna | 11,6 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina + cysteina | 4,3 g |
Fenyloalanina + tyrozyna | 6,6 g |
Treonina | 8,3 g |
Tryptofan | 2,0 g |
Walina | 6,2 g |
Alanina | 5,5 g |
Arginina | 1,9 g |
Kwas asparaginowy | 11,5 g |
Kwas glutaminowy | 20,5 g |
Glicyna | 1,7 g |
Prolina | 6,1 g |
Seryna | 4,6 g |
Składniki: izolat białka serwatki 94% (Irlandia), aromaty, kwas: kwas cytrynowy, barwnik: ekstrakt papryki, emulgator: lecytyna słonecznikowa; substancja słodząca: sukraloza.