Opis produktu
Sponser WHEY TRIPLE SOURCE PROTEIN - białko w proszku z koncentratu, izolatu i hydrolizatu białka serwatkowego.
WHEY TRIPLE SOURCE PROTEIN firmy SPONSER® składa się z matrycy białek serwatkowych na bazie koncentratu, izolatu i hydrolizatu. Wspomaga rozwój i utrzymanie masy mięśniowej. Z zawartością białka do 78%, produkt ten znajduje się pomiędzy KONCENTRATEM WHEY (SWISS WHEY), a WHEY ISOLATE 94. Dostępny w pysznych smakach Vanilla Dream i Swiss Chocolate.
WHEY TRIPLE SOURCE PROTEIN opiera się wyłącznie na białku serwatkowym. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy i dlatego jest idealnym i wysokiej jakości wsparciem dla organizmu w sytuacjach treningowych, w budowaniu i regeneracji mięśni. Doskonale nadaje się również dla osób aktywnych i rekonwalescentów o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko.
- Białko serwatkowe z izolatu, koncentratu, hydrolizatu
- Zawartość białka do 78%
- Atrakcyjny stosunek ceny do wydajności (wyprodukowano w Szwajcarii)
- Niska zawartość laktozy
Sposób użycia: wymieszaj 25 g proszku w ok. 150 ml zimnej wody lub 20 g proszku w ok. 200 ml mleka i dobrze wstrząśnij.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Opakowanie: 20-25 porcji.
Masa netto: 500g.
Smak: czekoladowy.
Wartości odżywcze | 100 g | 1 porcja 25 g |
Wartość energetyczna | 1510kJ / 357kcal | 377kJ / 89kcal |
Tłuszcz | 5,1 g | 1,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,6 g | 0,7 g |
Węglowodany | 2 g | 0,5 g |
w tym cukry | 0,3 g | 0,1 g |
Błonnik | 3,6 g | 0,9 g |
Białko | 74 g | 19 g |
Sól | 0,60 g | 0,15 g |
Minerały | ||
Wapń | 400 mg = 50%* | 100 mg = 13%* |
Potas | 1000 mg = 50%* | 250 mg = 13%* |
Fosfor | 350 mg = 50%* | 88 mg =13%* |
%RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: białko w proszku 90% (koncentrat białka serwatkowego, izolat białka serwatkowego, hydrolizat białka serwatkowego), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 8%,, emulgator: lecytyna słonecznikowa, substancje zagęszczające (E466, E412), aromat, substancja słodząca: sukraloza.