Opis produktu
Activlab Pharma Flex Joint Collagen
Suplement diety. Zawiera substancję słodzącą. Proszek do sporządzenia napoju o smaku mango-jeżyna.
Flex Joint Collagen zawiera nieprzetworzony surowiec - hydrolizowany kolagen typu II. Kolagen typu II wchodzi w skład chrząstki stawowej, ścięgien oraz stanowi jeden z podstawowych składników budulcowych skóry. Produkt został wzbogacony o witaminę D3, witaminę C oraz wapń - składnik wspierający układ kostny.
W celu uzyskania najlepszych efektów zaleca się regularne stosowanie produktu przez okres co najmniej 3 miesięcy.
Zalecana dzienna porcja: 15 g (3 miarki) rozpuścić w bidonie z 200 ml wody. Stosować raz dziennie pomiędzy posiłkami. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Opakowanie zawiera miarkę.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się jest niezbędny dla zachowania zdrowia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Nie stosować w okresie ciąży, laktacji, u dzieci. Czerwień koszenilowa może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 20 porcji.
Masa netto: 300 g.
Smak: malinowo-truskawkowy.
Informacje żywieniowe | dzienna porcja (15g) |
Kolagen | 10 g |
Witamina C | 1000 mg = 1250%* |
Wapń | 120 mg = 15%* |
Witamina D | 50 µg (200j.m.) = 1000%* |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: hydrolizat kolagenu, maltodekstryna, kwas L-askorbinowy, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, aromaty, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja słodząca - sukraloza, cholekasyferol, barwnik: czerwień koszenilowa. Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi, mleka.