Opis produktu
Intenson Budyń proteinowy waniliowy
Budyń proteinowy o smaku waniliowym to doskonała propozycja dla amatorów tego deseru w wersji fit. Jest źródłem białka, dlatego zapewnia wartościową energię na dłuższy czas. Idealny, jako przekąska bądź propozycja na pyszne śniadanie.
Budyń proteinowy jest produktem funkcjonalnym będącym źródłem białka, dzięki zawartości WPC, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości tradycyjnego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach. W odróżnieniu od innych jest w 100% naturalny i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Innym wyróżnikiem produktu jest jego baza – mieszanka skrobi ziemniaczanej wraz z tapioką – skrobią pozyskiwaną z egzotycznej rośliny. Nie zawiera białego cukru – posłodzony został cukrem trzcinowym. Czym jest WPC - źródło białka budyniu? Białko WPC to z angielskiego Whey Protein Concentrate, czyli w dosłownym tłumaczeniu koncentrat białka serwatki – znane i doceniane przez sportowców. Uzyskiwane jest poprzez ultrafiltrację białek mleka, które pozwalają na zachowanie dużej zawartości aminokwasów, jednocześnie zachowując niską ilość tłuszczów i węglowodanów. Przy 60-80 proc. czystego białka zawiera jedynie 2-6 proc. tłuszczu i 3-8 proc. węglowodanów. To właśnie ze względu na proporcje tych wartości odżywczych jest stosowane przez sportowców i osoby aktywne fizycznie. Jakie są właściwości WPC?
- Jego niska kaloryczność pozwala na redukcję masy tłuszczowej podczas odchudzania.
- Wspomaga regenerację mięśni
- Uzupełnia porcję białka w diecie
Sposób przygotowania: wsyp zawartość torebki do kubka i rozpuść w niewielkiej ilości wody, następnie do kubka wlej 185ml wrzącej wody i energicznie mieszaj łyżeczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 30 g.
Smak: waniliowy.
Wartość odżywcza w suchej masie | 100 g | 1 porcja (30g) | RWS(%*) |
Wartość energetyczna | 1573kJ / 371kcal | 472kJ / 111kcal | 6% |
Tłuszcz, w tym | 1,3 g | <0,5 g | 0% |
-kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,2 g | 1% |
Węglowodany, w tym | 74 g | 22 g | 9% |
-cukry | 41 g | 12 g | 14% |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 15 g | 4,6 g | 9% |
Sól | 0,2 g | 0,06 g | 1% |
Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany, skrobia ziemniaczana, WPC (koncentrat białka serwatkowego), skrobia tapiokowa 15%, mleko odtłuszczone w proszku, naturalny aromat, barwnik (ryboflawina). Może zawierać soję.