Opis produktu
SiS Protein Bar - baton proteinowy o smaku czekolady i orzechów ziemnych z warstwą karmelu i chrupiącymi kawałkami soi, pokryty kuwerturą z mlecznej czekolady. Zawiera substancje słodzące.
Smaczny, niskosłodzony baton wysokobiałkowy oblany czekoladą. Wygodnie podzielony na dwa batony po 32g każdy, idealny dla sportowców w podróży. Każde opakowanie zawiera 20 g białka potrzebnego do wzrostu mięśni. Baton posiada super miękkie białko w środku, wymieszane z chrupkami sojowymi oraz warstwę karmelu, aby uzyskać przyjemną chrupiącą konsystencję przy każdym kęsie. Baton proteinowy jeszcze nigdy nie smakował tak dobrze.
- 20g białka
- 24g węglowodanów
- mniej niż 3 g cukru
- certyfikat Informed Sport
Kiedy: 30 min. po treningu lub jako przekąska białkowa w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 64g (2 x 32g).
Smak: mleczna czekolada z orzeszkami.
Wartości odżywcze | 100 g | 1 porcja (32g) |
Wartość energetyczna | 1692kJ / 404kcal | 541kJ / 129kcal |
Tłuszcz | 19 g | 6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,2g | 2,6 g |
Węglowodany | 37 g | 12 g |
w tym cukry | 3,4 g | 1,1 g |
Białko | 31 g | 10 g |
Sól | 0,49 g | 0,16 g |
Składniki: mieszanka białek (29%) [kazeinian wapnia (mleko), hydrolizat kolagenu wołowego, koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka sojowego], kuwertura mleczna czekolada z substancją słodzącą (23%) [substancja słodzą(maltitole), masło kakaowe, całość mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator (lecytyny sojowe), naturalny aromat waniliowy], warstwa karmelu (13%) [substancja słodząca (maltitole), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), masło kakaowe, izolat białka sojowego, barwnik (karmel), emulgator (lecytyny) ), mleko skondensowane (mleko pełne, cukier), aromat, sól], substancja słodząca (maltitole), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), chrupiące kawałki soi (5%) (izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, sól), emulgator (lecytyny), olej słonecznikowy, masło kakaowe, woda, Przyprawa. Kuwertura z mlecznej czekolady zawiera: masa kakaowa minimum 35%, masa mleczna minimum 21%.