Opis produktu
EthicSport HTP Whey Idrolizzate
HTP® (Hydrolised Tpp Protein) to wysokobiałkowy suplement diety, który zawiera pojedyncze i hydrolizowane białko serwatkowe.
- NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI HYDROLIZOWANE BIAŁKO SERWATKOWE
- DOSKONALE PRZYSWAJALNE
- LEKKOSTRAWNE
- BARDZO DOBRZE ROZPUSZCZALNE
- WYŚMIENITY SMAK
- SZYBKA I ŁATWA WCHŁANIALNOŚĆ
- ODPOWIEDNIE ZARÓWNO DLA PROFESJONALNYCH SPORTOWCÓW, JAK I AMATORÓW
- NADAJE SIĘ DO SPOŻYCIA O KAŻDEJ PORZE DNIA
- Przyczynia się do produkcji insuliny zwiększając zarazem poziom glikogenu.
- Dzięki intensywnej resyntezie białka przyspiesza proces regeneracji.
- Zwiększa ilość przyswajalnych węglowodanów i tempo budowy masy.
- Zawarta witamina B6 przyczynia się do prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu, zmniejszenia zmęczenia.
- Białko przyczynia się do rozwoju i utrzymania prawidłowej masy mięśniowej oraz zwiększenia “wytrzymałości” kości.
HTP® zawiera ProHydrolase®, mieszankę enzymów proteolitycznych, które zostały opracowane w celu ułatwienia trawienia i wchłaniania wyrobu. Obecność najczystszych neuleotydów przyczynia się do poprawy struktury odżywczej mieszaniny białek. Jakość białka gwarantuje Optipep®, opatentowana postać enzymatycznie hydrolizowanego białka serwatkowego do postaci dwu i tri-peptydów. Cechuje się wysokim poziomem przyswajalności i krótkim czasem wchłaniania z pominięciem procesów trawiennych.
Białko HTP zawiera wysokie stężenie:
- polipeptydów,
- laktoglobuliny,
- laktoferyny,
- BCAA (23%)
- EAA (52%)
- ma wysoką wartość biologiczną (BV=104).
- zawartość białka – 90%.
Białko HTP® to innowacyjna formuła z Optipep®, ProHydrolase® i nukleotydami wyekstrahowanymi z RNA.
Produkt nie zawiera :
- glutenu, dlatego nadaje się dla osób z celiakią lub nietolerancji glutenu,
- aspartamu
- jest odpowiednie dla wegetarian.
HTP® ma przyjemny i naturalny smak, dzięki starannemu równoważeniu różnych komponentów. Jest produktem doskonale przyswajalnym (wysoki poziom asymilacji), doskonale się trawi.
Wskazania: białko jest doskonałym uzupełnieniem diety każdego sportowca oraz osób poddanych dużemu wysiłkowi fizycznemu (trenujących sporty siłowe i wytrzymałościowe) ponieważ preparaty białkowe mają wpływ na przyrost beztłuszczowej masy mięśniowej a na dodatek stymulują metabolizm, redukując tym samym zbędną tkankę tłuszczową. Produkt może być również użyteczny w przypadku zmniejszonej podaży na białko, w przypadku stosowania diety niskokalorycznej. Spożywanie białka ułatwia utrzymanie masy mięśniowej.
Sposób użycia: 30 g produktu (3 miarki) rozpuścić w 250 ml wody lub mleka. Najlepiej spożyć między posiłkami.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Opakowanie: 25 porcji.
Masa netto: 750 g.
Smak: ciasteczkowy.
Wartości odżywcze | Na 100 g | Na porcję (30g) |
Wartość energetyczna | 1608kJ / 379kcal | 482kJ / 114kcal |
Tłuszcz | 1,2 g | 0,36 g |
w tym nasycony | 0,92 g | 0,27 g |
Węglowodany | 1,35 g | 0,41 g |
w tym cukry | 1,35 g | 0,41 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 90,6 g | 27,18 g |
Sól | 0,39 g | 0,12 g |
Witamina B6 | 1,4 mg = 100%* | 0,42 mg = 30%* |
Nukleotydy | 100 mg | 30 mg |
ProHydrolase® (proteaza ze sfermentowanej maltodekstryny) | 50 mg | 15 mg |
w tym aktywność enzymatyczna | 17500 HUT | 5250 HUT |
* - RWS Referencyjna Wartość.
Składniki: izolat białka serwatkowego, hydrolizowany (Optipep ľ), aromat, substancja słodząca: sukraloza; nukleotydy, ProHydrolase ľ (proteaza ze sfermentowanego substratu roślinnego i bromelaina z Pineapple comosus (L.) Merr., standaryzowane na 3500 HUT/10 mg (zawiera mleko i pochodne soi), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6).