-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Nutrend Glutamine Compressed Caps
Suplement diety, produkt przeznaczony dla sportowców.
Czysta, krystaliczna forma L-glutaminy w formie praktycznych kapsułek. L-glutamina jest jednym z najczęściej występujących aminokwasów w mięśniach szkieletowych i jest poszukiwana jako uzupełnienie aminokwasów wspomagających budowę masy mięśniowej i jej ochronę.
- 1400 mg L-glutaminy w kapsułce
- czysta postać krystaliczna
- łatwo przyswajalne kapsułki
Zalecana dzienna porcja: w dni treningowe: przyjmować 3 kapsułki bezpośrednio po treningu. W dni nietreningowe: przyjmować 3 kapsułki wieczorem przed pójściem spać. Maksymalna dzienna porcja to 3 kapsułki. Pić dużo wody.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie: 120 kapsułek.
Masa netto: 191,5 g (1 kapsułka = 1596 mg).
Informacje żywieniowe | 100 g | 1 kaps. | 3 kaps. |
L-glutamina | 87 720 mg | 1 400 mg | 4 200 mg |
Składniki: L-glutamina, kapsułka żelatynowa (żelatyna, barwnik: dwutlenek tytanu i tlenek żelaza), substancja wypełniająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.