Opis produktu
Targroch Ryż paraboliczny
Ryż paraboliczny jest preparowany termicznie, dzięki czemu w środku ziarna zostają cenne witaminy i składniki odżywcze oraz skraca czas jego gotowania (około 15 minut). Wielkim plusem ryżu parabolicznego pod względem kulinarnym jest to, że nie skleja się on po ugotowaniu i trudno jest go rozgotować. Ryż paraboliczny idealnie komponuje się z pieczeniami, smażonymi i gotowanymi rybami oraz potrawami z warzyw. Doskonale sprawdzi się też jako składnik owocowych deserów lub sałatek.
Sposób przygotowania: ryż gotować w wodzie w proporcji 1:2 (na każde 100 g ryżu - 200 ml wody). Doprowadzić wodę do wrzenia, wsypać ryż i gotować pod przykryciem na kuchence o małej mocy przez 15-20 minut do miękkości.
Masa netto: 1000g.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1527 kJ / 360 kcal | 764 kJ / 180 kcal | 9% |
Tłuszcz | 0,8 g | 0,4 g | 1% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0,05 g | < 1 % |
Węglowodany | 79,1 g | 39,6 g | 15% |
- w tym cukry | 0,6 g | 0,3 g | < 1 % |
Błonnik | 2,7 g | 1,4 g | - |
Białko | 7,7 g | 3,9 g | 8% |
Sól** | 0,01 g | < 0,01 g | < 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Składniki: ryż paraboliczny. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: Kambodża.