-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.„TAR-GROCH-FIL” Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.DrożdżFilipowice 161Zakliczyn,32-840Polska
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Targroch Pestki dyni w łupinie
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.
Masa netto: 500 g.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2444 kJ / 589 kcal | 1222 kJ / 293 kcal | 15 % |
Tłuszcz | 45,8 g | 22,9 g | 0,33 |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,48 g | 4,24 g | 21 % |
Węglowodany | 12,7 g | 6,35 g | 2 % |
- w tym cukry | 11,3 g | 5,65 g | 6 % |
Błonnik | 5,3 g | 2,65 g | - |
Białko | 28,9 g | 14,45 g | 29 % |
Sól** | 0,05 g | 0,025 g | < 1 % |
Wartości podane dla produktu po wyłuskaniu.
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: pestki dyni w łupinie. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Kraj pochodzenia: Polska.