Wczytuję dane...
Model: IN-WPCI-500

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

99,00 PLN
(19.80 PLN/100 g)

Opis produktu

INKOSPOR Whey Protein+ - produkt wysokobiałkowy w formie proszku zawierający 80% białka, składający się z białka serwatkowego, izolatu białka serwatki i białka mleka, służący do przygotowania napoju proteinowego. Zawiera substancje słodzące.

Najwyższej klasy, 80-procentowy koncentrat protein o ekstremalnie wysokiej skali oceny jakości białka (chemical score 166) w formie proszku, skomponowany z koncentratu i izolatu białek serwatkowych oraz frakcji białek kazeinowych. Dostarcza optymalnego zestawu wysoko skoncentrowanych aminokwasów proteogennych, niezbędnych do budowania masy mięśniowej i utrzymania wysokiej kondycji zdrowotnej organizmu.

Charakteryzuje się wysokim stężeniem aminokwasów egzogennych, w tym aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach węglowych (BCAA), a także aktywujących proces budowania białek mięśniowych peptydów serwatkowych, pochodzących z pełnej, kompletnej frakcji protein serwatki, wyizolowanych na drodze zaawansowanych procesów technologicznych – filtracji i wymiany jonowej (CFM). Wzbogacony o korzystną dla procesu budowania białek mięśniowych frakcję białek kazeinowych, służy do przygotowywania wygodnych w użyciu, lekkostrawnych i pełnowartościowych shake’ów proteinowych o wysokiej wartości biologicznej.

Wysokobiałkowa odżywka Whey Protein+ przeznaczona jest w pierwszej kolejności dla osób aktywnych fizycznie w celu wzbogacania diety w aminokwasy oraz aktywne biologicznie frakcje białek mleka, szczególnie polecana sportowcom wyczynowym, uprawiającym dyscypliny siłowe. Może być również znakomitym źródłem pełnowartościowych protein dla osób walczących z nadwagą, pozostających na dietach niskokalorycznych.

Whey Protein+ to preparat idealnie uzupełniający białko w sytuacjach wzmożonego zapotrzebowania organizmu na ten składnik pokarmowy, szczególnie w intensywnych programach ciężkich treningów siłowych lub w przypadkach niskokalorycznych diet redukcyjnych.

Przygotowanie: do przygotowania 1 porcji wymieszać 30 g proszku (= 4 łyżki stołowe) z 300 ml wody.

Zlecane dzienne spożycie: 2 porcje dziennie o dowolnej porze. W przypadku osób aktywnych fizycznie najlepiej spożyć 1 z porcji po wysiłku.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży, ani karmiących Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci! Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.

Opakowanie: 16 porcji.

Masa netto: 500 g.

Smak: ciasteczkowy.

ZAWARTOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH W 100 G* NA PORCJĘ 30 G W 300 ML WODY*
Wartość energetyczna 1586 kJ / 377 kcal 476 kJ / 113 kcal
Tłuszcze 4,2 g 1,3 g
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,8 g 0,84 g
Węglowodany 5,2 g 1,6 g
– w tym cukry 4,6 g 1,4 g
Białko 80 g 24 g
Sól 1,3 g 0,38 g

* - średnia zawartość.

PROFIL AMINOKWASÓW G / 100 G BIAŁKA G / 100 G PROSZKU
L-leucyna 1) 2) 11,6 g 9,1 g
L-izoleucyna 1) 2) 6,8 g 5,3 g
L-fenyloalanina 1 4,3 g 3,4 g
L-lizyna 1 9,4 g 7,4 g
L-treonina 1 7,9 g 6,2 g
L-walina 1) 2) 7,4 g 5,8 g
L-metionina 1 2,5 g 2,0 g
L-tryptofan 1 2,0 g 1,6 g
L-cysteina + L-cystyna 2,6 g 2,0 g
L-seryna 5,5 g 4,3 g
L-arginina 3,4 g 2,7 g
Glicyna 3,3 g 2,6 g
L-prolina 5,5 g 4,3 g
L-alanina 5,1 g 4,0 g
L-kwas asparaginowy 10,4 g 8,1 g
L-kwas glutaminowy + L‑glutamina 16,7 g 13,1 g
L-histydyna 2,5 g 2,0 g
L-tyrozyna 4,5 g 3,5 g

1) aminokwasy egzogenne, 2) aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach (BCAA)

Składniki: białko serwatki (65%), izolat białka serwatki (z mleka) (18%), białko mleka (kazeina), substancja zagęszczająca: guma guar, aromaty, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe ze stewii z naturalnym aromatem. Zawiera substancje słodzące.