Opis produktu
Olimp I'm Veggie Protein Bar - wysokobiałkowy baton (23% białka) o smaku czekoladowo-arachidowym z warstwą o smaku arachidowym (12%), w czekoladzie (4%). Zawiera cukier i substancję słodzącą. Z dodatkiem witaminy B12, wybranych składników mineralnychn oraz ekstraktu ashwagandhy.
Zalety produktu:
- Wysokobiałkowy baton dla wegan i wegetarian – 11 g białka w porcji (baton 50 g)
- Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
- Przepyszna fit przekąska, która doskonale sprawdzi się w okresie odchudzania – tylko 178 kcal (1 baton) i niska zawartość cukrów
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- Dodatek witaminy B12, składników mineralnych (cynk, selen, jod) i popularnego wśród osób aktywnych fizycznie ekstraktu ashwagandhy KSM®-66
- Cynk w formie wysoko przyswajalnego chelatu aminokwasowego Albion™
- Rewelacyjny smak (czekoladowo-arachidowy), produkt aromatyzowany
- Zdrowa przekąska przed i po treningu, w pracy, w podróży, na wycieczce
Sposób użycia: Nie spożywać więcej niż 2 batony dziennie. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji. Nie spożywać jednocześnie z produktami zawierającymi cynk, selen lub jod.
Masa netto: 50g.
Smak: czekolada i orzechy arachidowe.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton - 50 g) |
Wartość energetyczna | 1472 kJ/ 355 kcal | 736 kJ/ 178 kcal |
Tłuszcz | 17 g | 8,7 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 6,9 g | 3,4 g |
Węglowodany | 18 g | 9,2 g |
w tym: cukry | 2,6 g | 1,3 g |
w tym: alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 15 g | 7,6 g |
Błonnik | 26 g | 13 g |
Białko | 23 g | 11 g |
Sól | 0,41 g | 0,21 g |
Witamina B12 | 2,5 μg (100%#) | 1,25 μg (50%#) |
Cynk (Albion™) | 10 mg (100%#) | 5 mg (50%#) |
Selen | 55 μg (100%#) | 27,5 μg (50%#) |
Jod | 150 μg (100%#) | 75 μg (50%#) |
Ekstrakt ashwagandhy KSM-66® | 50 mg | 25 mg |
# - RWS Referencyjna Wartość Spożycia
Składniki: 25% mieszanka białkowa [białko z grochu, białko z brązowego ryżu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego)], 24% czekolada z substancja słodząca [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], izomaltooligosacharydy1 z tapioki, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), 2,6% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, izomaltuloza2, emulgator: lecytyny (sojowe); tłuszcz kakaowy, substancja zagęszczająca: guma arabska; aromaty [zawierają orzeszki ziemne (arachidowe)], sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), ekstrakt ashwagandhy KSM-66® (Withania somnifera (L.) Dunal), selenian (IV) sodu, cyjanokobalamina - witamina B12, jodek potasu.
Czekolada: masa kakaowa minimum 53%. 1Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy. 2Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.