Opis produktu
Olimp Clear Whey Isolate+ - proszek do przygotowania wysokobiałkowego napoju z elektrolitami. Zawiera substancje słodzące. Odpowiedni dla wegetarian. Bez dodatku cukrów – zawiera naturalnie występujące cukry. Nie zawiera tłuszczu.
Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Magnez pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej i w prawidłowej syntezie białka, a także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Magnez, potas i wapń pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
Zalety produktu:
- produkt 2 w 1 - solidna porcja białka1 i elektrolitów (magnez, wapń, potas)
- proteinowy napój w dwóch orzeźwiających owocowych smakach: Tropical Fruits, Wild Fruits, bez dodatku cukru2, bez tłuszczu
- lekka, delikatna, soczysta i klarowna konsystencja – pyszna alternatywa dla klasycznego mlecznego shake’a!
- pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
- pomoc w prawidłowej syntezie białka (magnez), w utrzymaniu równowagi elektrolitowej (magnez), w zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia (magnez)
- pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni (magnez, potas, wapń)
- produkt odpowiedni dla wegetarian (smak Tropical Fruits)
Sposób przygotowania: 1 porcje (35 g proszku = 1 miarka) rozpuścić w 500 ml wody, używając do tego shakera przez co najmniej 30 sekund. Tworzenie się piany jest zjawiskiem naturalnym, wynikającym z użytych składników i nie wpływa na jakość produktu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 10 porcji.
Masa netto: 350 g.
Smak: leśne owoce.
Informacja o wartości odżywczej | w 100 g | na porcję (35 g) |
Wartość energetyczna | 1294 kJ/ 309 kcal | 453 kJ/ 108 kcal |
Tłuszcz, | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | ||
0 g | 0 g | |
Węglowodany, | 2,1 g | 0,7 g |
w tym cukry | 2,1 g | 0,7 g |
Białko | 74 g | 26 g |
Sól | 0,71 g | 0,25 g |
Potas | 1166 mg (58%#) | 408 mg (20%#) |
Wapń | 694 mg (87%#) | 243 mg (30%#) |
Magnez | 191 mg (51%#) | 67 mg (18%#) |
#RWS - referencyjne wartości spożycia.
Składniki: 86% izolat białek serwatkowych (z mleka), regulator kwasowości – kwas cytrynowy; składniki mineralne [chlorek potasu, sole magnezowe kwasu cytrynowego, węglan wapnia], aromaty, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; sól, emulgator – lecytyny (z soi); barwnik – karmin.