Opis produktu
Targroch Orzechy nerkowca prażone solone
Orzechy nerkowca można jeść w przeróżnej postaci: prażone, solone, a także oblane czekoladą. Jednak najlepiej smakują surowe, gdyż są zdrowsze, a do tego odznaczają się oryginalnym, delikatnym, lekko słodkim smakiem. Orzechy te są znakomitą bazą do deserów. Coraz bardziej popularna staje się pasta z orzechów nerkowca.
Orzechy nerkowca są naturalnym źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Masa netto: 250 g.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g |
Wartość energetyczna | 2417 kJ / 606 kcal |
Tłuszcz | 46 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9 g |
Węglowodany | 32 g |
-w tym cukry | 5 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 15 g |
Sól | 1,2 g |
Składniki: orzechy nerkowca 98,8%, sól 1,2%. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: Wietnam.