Wczytuję dane...
Model: MC-MAL-40

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

13,99 PLN
(34.98 PLN/100 g)
Produkt niedostępny

Opis produktu

Targroch Malina liofilizowana

Liofilizowane owoce – to inaczej owoce, których pozbawiono wody poprzez ich zamrożenie w temperaturze –50 stopni Celsjusza, po czym poddano sublimacji kryształków lodu powstałego z wody w owocach. Czym jest sublimacja? Polega ona na przejściu lodu w parę z pominięciem stanu ciekłego – proces zachodzi w próżni. Na sam koniec owoce są dosuszane w temperaturze 40 - 50°C, dzięki temu otrzymywane są owoce o wilgotności 1-2%. To sprawia, że są bardzo trwałe.

Liofilizowane maliny Targroch to eksplozja smaku – całe owoce są bardzo leciutkie oraz bardzo esencjonalne w smaku, a przy tym zachowują maksimum wartości odżywczych. Smak liofilizowanej maliny nie ulega absolutnie żadnej zmianie, poza tym, że jest jeszcze bardziej wyrazisty. Można powiedzieć, że w ten sposób otrzymujemy więcej maliny w malinie :) Poza smakiem liofilizowanej maliny warto zwrócić także uwagę na jej kształt – całe liofilizowane owoce są bardzo efektowne – dlatego poza walorami smakowymi liofilizowanej maliny, warto zwrócić uwagę na jej estetykę. Może ona stanowić wspaniały element dekoracyjny potraw! Liofilizaty owocowe można spożywać wprost z opakowania!

Masa netto: 40 g.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 814 kJ / 191 kcal
Tłuszcz, w tym: 1,9 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,06 g
Węglowodany, w tym: 79,1 g
- cukry 6,6 g
Błonnik 44,3 g
Białko 8,6 g
Sól* 1 g

Składniki: maliny liofilizowane. Kraj pochodzenia: Polska. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: