-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Targroch Fasola Piękny Faś
Biała fasola to bogate źródło łatwo przyswajanego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, ale fasola sprawdzi się również w tradycyjnej kuchni.
Biała fasola Jaś jest źródłem:
- Potasu - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
- Wapnia i Fosforu - pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
- Tiamina - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
Masa netto: 500 g.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 1329kJ / 318kcal | 665kJ / 159kcal | 8% |
Tłuszcz, w tym: | 1,6 g | 0,08 g | 1% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g | <1% |
Węglowodany, w tym: | 45,9 g | 23 g | 9% |
- cukry | 2,7 g | 1,4 g | 2% |
Błonnik | 15,7 g | 7,9 g | - |
Białko | 21,4 g | 10,7 g | 21% |
Sól** | 0,05 g | 0,04 g | <1% |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | w porcji 50 g |
Tiamina | 0,67 mg = 61% | 0,34 mg |
Potas | 1188 mg = 59% | 594 mg |
Magnez | 169 mg = 45%* | 84,5 mg |
Wapń | 163 mg = 20%* | 81,5 mg |
Żelazo | 6,9 mg = 49%* | 3,45 mg |
Fosfor | 437 mg = 62%* | 218,5 mg |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: fasola biała "Piękny Jaś". Kraj pochodzenia: Polska. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.